På bildet til høyre jages klovnen av Batman. Klovnene har spredt frykt både i Norge og i Storbritannia den siste tiden.
På bildet til høyre jages klovnen av Batman. Klovnene har spredt frykt både i Norge og i Storbritannia den siste tiden.

Batman tok opp jakten på klovnene

Tidligere denne uken advarte britisk politi borgerne om å bruke klovnemasker. Nå får de hjelp fra uventet hold.

Klovnehysteriet har rystet verden den siste uken. Onsdag snek en klovn seg innpå en musikklyttende turgåer i Fredrikstad, hvorpå klovnen ble slått til. I Sandefjord mottok politiet melding om en person med klovnemaske på en kirkegård, men de klarte ikke å finne klovnen.

Det klarte derimot Batman, eller rettere sagt en mann i et Batman-kostyme.

Da det dukket opp klovner i Cumbria, vest i Storbritannia, stilte bedriften Cumbria Superheroes opp.

De hadde hørt at mange barn ble vettskremt av klovnene i havnebyen Whitehaven.

De har nå sendt Batman ut for å patruljere gatene og sikre byens barn mot de rødnesede vesenene. Et bilde fra BBC Cumbria viser hvordan mannen i Batman-kostyme løper etter en klovn og tilsynelatende tar ham igjen.

Vettskremt barn til Batman: – Takk!

Tiltaket har vekket oppsikt i området, og blant annet har et barn skrevet en Facebook-status hvor han takker for sikkerheten Batman tilbyr.

– Hei Batman, mitt navn er [sladdet]. Jeg har vært redd for denne klovnesituasjonen (skolen fortalte oss om det i går). Jeg så på mammas facebook at du fanget klovnen. Dette betyr at jeg kan gå på skolen og ikke være redd. Takk for innsatsen. Mamma sier at det kan hende du vil være der når vi tenner julelysene i Whitehaven. Har du en batmobil? Jeg håper det, slik at jeg kan se deg og batmobilen. Kjærlig hilsen, skriver barnet på Facebook.

Klovnehysteriet har fullstendig tatt av etter klovnekledde menn i Sør-Carolina forsøkte å lokke barn inn i en skog med løfte om penger.

Like etter gikk britisk politi ut og advarte borgere mot å kle seg ut som klovner. De første rapportene om skumle klovner i Norge kom fra Bodø, da politiet frigjorde et bilde av en klovn som skremte folk i byen.

Deretter har klovner dukket opp både i Romsdal, Lillesand og nevnte Fredrikstad og Sandefjord.

Halloween feires 31. oktober.