Tennis-badboy ga blaffen og ble pepet av banen: – Jeg skylder dem ikke noe

– Han prøvde aldri å vinne kampen, sier ekspert.

Tennisens store urokråke er i trøbbel igjen. I Shanghai Masters ble Nick Kyrgios bua av banen i 3-6, 1-6-tapet for tyske Mischa Zverev i Shanghai Masters onsdag.

I kampen var det fullstendig åpenbart at Kyrgios rett og slett ga blaffen, og han forsøkte ikke en gang å vinne kampen.

Se selv i videovinduet over!

Likegyldigheten fikk publikum til å pipe, men Kyrgios vil ikke gå med på at de som har betalt penger for å se ham spille tennis fortjener bedre.

– Jeg skylder dem ikke noe, sier Kyrgios etter kampen.

Fikk dommerrefs
Det slappe innsatsen førte til at dommeren ga urokråken en advarsel.

– Du kan ikke spille sånn. Det er ikke profesjonelt, sa han til Kyrgios.

21-åringen er ranket som nummer 14 i verden, og for bare tre dager siden sikret han karrierens største triumf da han vant Japan Open.

– Om du vil kjøpe billett for å se meg, så vet du jeg er uforutsigbar. Det er ditt valg. Jeg skylder deg ikke noe, sier han på pressekonferansen.

– Jeg har ikke bedt deg om å komme. Det er bare å dra. Hvis du kan så mye om tennis, hvorfor er du ikke like god som meg, fortsatte Kyrgios.

Senere på dagen kom han med en unnskyldning på Twitter.

– Ikke godt nok på mange måter, jeg er bedre enn som så. Jeg kan komme med unnskyldninger, men det finnes ingen. Sorry, skriver Kyrgios.

– Han prøvde aldri å vinne
Sky Sports-ekspert Peter Fleming mener Kyrgios ikke har respekt for seg selv eller sin egen karriere.

– Han var åpenbart ikke klar for å spille. Han var glimrende forrige uke i Tokyo, og jeg tror mange var oppspilt over å se om han kunne gjøre det igjen i Shanghai. Det er ikke lett å spille to uker på rad, du kommer til et nytt sted med andre forhold som kan sette deg ut litt. For en perfeksjonist som Kyrgios kan det være frustrerende. Han prøvde aldri å vinne kampen, sier han.

Spørsmålet er hvorfor han aldri prøvde.

– Nick har vist oss tidligere at det er noe ved seg selv eller karrieren som han ikke helt respekter eller setter pris på. Han ville bare ikke konkurrere. Man kan spørre seg om han blir tatt i med silkehansker for ofte, spekulerer Fleming.

– Han feide over kjæresten din
Kyrgios har havnet i trøbbel en rekke ganger, og det mest notoriske utbruddet kom under en kamp mot Stanislas Wawrinka i august 2015.

Etter første sett, som Wawrinka vant 7-6, klaret ikke Kyrgios å dy seg.

«Kokkinakis banged your girlfriend. Sorry to tell you that mate».

Eller på norsk: «Kokkinakis feide over kjæresten din. Beklager å si det til deg, kompis»

Kyrgios refererte til Donna Vekic (20), en kroatisk tennisspiller som har blitt observert med Wawrinka den siste tiden. Thanasi Kokkinakis (19) er en australsk tennisspiller.

Wawrinka var rasende på Kyrgios etter kampen.

– Å synke så dypt er uakseptabelt. Det er nesten så jeg ikke tror det, skrev Wawrinka på sin Twitter-profil.