DØDEN NÆR: Star Wars-stjernen Harrison Ford kunne blitt drept da han ble utsatt for en ulykke på Star Wars-settet i 2014. FOTO: AP Photo/Rob Griffith
DØDEN NÆR: Star Wars-stjernen Harrison Ford kunne blitt drept da han ble utsatt for en ulykke på Star Wars-settet i 2014. FOTO: AP Photo/Rob Griffith Foto: Rob Griffith

Får gigantbot etter Star Wars-ulykke

Disney får en bot på svimlende 13 millioner kroner etter at Star Wars-stjernen Harrison Ford ble skadet under filminnspilling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under innspillingen av den siste Star Wars-filmen at skuespillerkarrièren kunne fått en brå slutt for Harrison Ford. Nå må Disneys produksjonsselskap Foodles Production (UK) Ltd. betale dyrt, melder BBC.

Produksjonsselskapet må nå punge ut 1,6 millioner dollar for hendelsen. Summen tilsvarer 13 millioner norske kroner.

Klemt i dør

Ford ble klemt under en flere hundre kilos hydraulisk dør på filmsettet, og ble deretter fløyet til sykehus for operasjon. Kraften og tyngden døra traff Ford med er sagt å tilsvare tyngden av en liten bil.

–Mangel på kommunikasjon

Ford kom ut av det hele med et brukket ben og en ankel revet ut av ledd, men i retten heter det at det kunne endt med døden. Dommer Judge Francis Sheridan mener mangel på kommunikasjon var årsaken til ulykken.

– Den største feilen selskapet har gjort er å ikke kommunisere godt nok. Hva er vitsen med å gjøre risikoanalyser om man ikke kommuniserer dem videre. Dersom selskapet hadde gjort Harrison Ford oppmerksom på risikoen, kunne han kanskje også ha vært forberedt på dem, sa Sheridan.

Denne videoen gjør deg garantert gladere