NY VILLA-MANAGER: Steve Bruce tar fatt på den tilsynelatende umulige jobben. / AFP PHOTO / GLYN KIRK 
NY VILLA-MANAGER: Steve Bruce tar fatt på den tilsynelatende umulige jobben. / AFP PHOTO / GLYN KIRK  Foto: Glyn Kirk

Bruce overtar kriserammet Aston Villa

Birmingham-klubben håper Steve Bruce skal få slutt på misæren.

Aston Villa har satt sin lit til at Steve Bruce (55) er mannen som kan redde en klubb som har vært i fritt fall de siste sesongene.

Den tidligere Manchester United-stopperen blir klubbens sjette manager siden februar 2015. Det forteller litt om kaoset i Birmingham-klubben, som rykket ned fra Premier League i vår.

Roberto Di Matteo fikk sparken etter en treg sesongstart på nivå to.

– En av de største klubbene i landet
Steve Clarke ledet laget inntil en varig erstatter ble funnet. Valget falt på rutinerte Bruce, som forlot Hull brått i sommer.

Aston Villa har bare vunnet 1 av 11 kamper i Championship i høst. Laget ligger på 19. plass, kun to poeng over nedrykksstreken.

– En strålende mulighet. Dette er en av de største klubbene i landet, sier Bruce.

– Jeg innser utfordringen som ligger der ved å få klubben tilbake der den hører hjemme. Jeg skal prøve å rette opp de siste årenes nedtur, fortsetter Villas nye manager.

Her ledet erkerivalen
Bruce har tidligere vært manager for Villas erkerival Birmingham, men kommer sannsynligvis ikke til å bli møtt på samme måte som Alex McLeish i sin tid gjorde da han gikk rett fra rivalen.

Den gangen ble det voldsomme protester fra Villa-fansen, men denne gangen ser nok sulteforede fans lett gjennom fingrene dersom Bruce klarer å få fart på Villa etter noen grusomme sesonger.

Bruce har fire opprykk fra Championship på samvittigheten.

(©NTB)