NY VILLA-MANAGER: Steve Bruce tar fatt på den tilsynelatende umulige jobben. / AFP PHOTO / GLYN KIRK 
NY VILLA-MANAGER: Steve Bruce tar fatt på den tilsynelatende umulige jobben. / AFP PHOTO / GLYN KIRK  Foto: Glyn Kirk

Bruce overtar kriserammet Aston Villa

Birmingham-klubben håper Steve Bruce skal få slutt på misæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aston Villa har satt sin lit til at Steve Bruce (55) er mannen som kan redde en klubb som har vært i fritt fall de siste sesongene.

Den tidligere Manchester United-stopperen blir klubbens sjette manager siden februar 2015. Det forteller litt om kaoset i Birmingham-klubben, som rykket ned fra Premier League i vår.

Roberto Di Matteo fikk sparken etter en treg sesongstart på nivå to.

– En av de største klubbene i landet
Steve Clarke ledet laget inntil en varig erstatter ble funnet. Valget falt på rutinerte Bruce, som forlot Hull brått i sommer.

Aston Villa har bare vunnet 1 av 11 kamper i Championship i høst. Laget ligger på 19. plass, kun to poeng over nedrykksstreken.

– En strålende mulighet. Dette er en av de største klubbene i landet, sier Bruce.

– Jeg innser utfordringen som ligger der ved å få klubben tilbake der den hører hjemme. Jeg skal prøve å rette opp de siste årenes nedtur, fortsetter Villas nye manager.

Her ledet erkerivalen
Bruce har tidligere vært manager for Villas erkerival Birmingham, men kommer sannsynligvis ikke til å bli møtt på samme måte som Alex McLeish i sin tid gjorde da han gikk rett fra rivalen.

Den gangen ble det voldsomme protester fra Villa-fansen, men denne gangen ser nok sulteforede fans lett gjennom fingrene dersom Bruce klarer å få fart på Villa etter noen grusomme sesonger.

Bruce har fire opprykk fra Championship på samvittigheten.

(©NTB)