Luis Enrique har startet jakten på en muldvarp i Barcelona. 
Luis Enrique har startet jakten på en muldvarp i Barcelona.  Foto: Pau Barrena

Barca-treneren jakter muldvarp etter taktikk-lekkasje

Luis Enrique liker dårlig at noen har lekket taktikkinformasjon til pressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona-treneren trapper nå opp jakten på en muldvarp i klubben etter at detaljer fra taktikkmøter og historier fra klubbens lokaler havnet i spanske aviser.

46-åringen skal ifølge The Mirror være rasende på lekkasjene, som dreier seg om alt fra samtaler og møter på klubbens treningsanlegg til hendelser i garderoben.

Dråpen som fikk begeret til å flyte over for Enrique skal ha vært da den spanske avisen Mundo Deportivo trykket originaldokumenter med Barcelonas dødballvarianter på og en detaljert analyse av klubbens motstandere fra Mesterliga-møtet med Borussia Mönchengladbach 28. september.

Ifølge den spanske avisen SPORT, anser Enrique enhver lekkasje fra private samtaler som et stort svik mot ham. Ikke minst på grunn av at dokumentene som havnet i avisen bare skulle være tilgjengelige for personer i hans indre sirkel.

Van Gaal hyret sikkerhetsfirma
Det er ikke første gang at klubben har mistenkt lekkasjer fra innsiden. Tidligere Barcelona-trener Louis van Gaal var i sin tid så paranoid at han hyret inn et sikkerhetsfirma til å lete etter avlyttingsutstyr.

Også i den tyske klubben Bayern München opplevde man at detaljer fra lukkede treningsøkter dukket opp i avisen Bild. Daværende trener Pep Guardiola var rasende og mistenkte egne spillere for å stå bak lekkasjen.