Foto: Schrøder, Tor Erik

– Det som har skjedd nå, tyder på at vi bør skifte trener

Drillo mener Per-Mathias Høgmo har fått for lite ut av spillerne på det norske landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som førte Norge til VM i 1994 og 1998 ønsker seg Ståle Solbakken eller Lars Lagerbäck som trener for det norske landslaget, men mener Per-Mathias Høgmo bør få lede landslaget ut året.

Tirsdag kveld vant Norge 4-1 over San Marino på Ullevaal. Egil Olsen er likevel forbauset over mye av det han så i kampen.

– Det ble heldigvis mye bedre i andre omgang, men jeg synes det er vanskelig å forstå den førsteomgangen vi fikk se. Jeg regner med at Per-Mathias Høgmo utmerket godt visste hva han skulle møte, og at han har studert San Marino. Da er det et gedigent feilgrep det som skjer i første omgang, sier han til TV 2.

– Langt unna meg
Det er nå tre år siden Drillo ble erstattet av nettopp Høgmo som landslagssjef. Det han har sett fra landslaget siden den gang har overrasket ham.

– Per-Mathias står nok mye lengre fra mitt syn på hvordan fotball bør spilles enn jeg var klar over da han overtok. Jeg tilhører skolen som tror på framoverfotball og jeg trodde nok han var nærmere meg når det gjaldt angrepsspill. Men han står veldig langt unna meg, sier Drillo.

Drillo mener Norge har spillere som er gode nok til å prestere langt bedre enn det vi nå har sett dem gjøre på det norske landslaget.

– De resultatene vi har hatt i det siste kan bli veldig mye bedre med det spillermaterialet vi har. Vi har faktisk flere som spiller på høyt nivå ute, for ikke å snakke om alle de spennende unge spillerne vi har på U21-landslaget. Så det ser faktisk veldig lyst ut framover. Men det som har skjedd nå, tyder på at vi bør skifte trener. Jeg synes Høgmo har fått for lite ut av gruppa. Det må jeg innrømme. Og når det gjelder måten å spille fotball på så ønsker jeg meg en trener som har en annen filosofi enn det Per-Mathias har.

– Hvem ønsker du deg?

– For eksempel en Ståle Solbakken. Naturligvis. Det er mange som har pekt på ham. En annen trener som jeg også har veldig stor respekt for er Lars Lagerbäck. Om han er aktuell i det hele tatt aner jeg ikke, men det er den type trener jeg tror Norge trenger.

74-åringen er likevel klar på at det nå er viktigere at vi får et godt skifte, enn et raskt skifte. Han mener ingenting bør gjøres før høstens siste VM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia er spilt i midten av november.

– Jeg tror definitivt at Per-Mathias bør lede laget ut dette året. Så får vi se etter møtet med Tsjekkia hvilke muligheter vi har. Vi bør ikke forhaste oss, mener Drillo.