I SOLSKINNSDAGENE: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo hilser på fotballpresident Terje Svendsen (t.h.)   under en trening på Ullevaal i mai.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
I SOLSKINNSDAGENE: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo hilser på fotballpresident Terje Svendsen (t.h.) under en trening på Ullevaal i mai. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Fotballpresident Terje Svendsen:

– Resultatene har ikke vært i samsvar med ambisjonene

Fotballforbundet skal begynne evalueringsprosessen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forbundsstyret i NFF hadde planlagt en evaluering av Per-Mathias Høgmo og landslaget etter kampen mot Tsjekkia, men fremskyndet prosessen etter å ha tapt for Aserbajdsjan.

– Det at forbundsstyret starter denne prosessen allerede nå, henger sammen med at resultatene ikke har vært i samsvar med ambisjonene. Styret skal i første omgang gjøre en kortsiktig evaluering inn mot Tsjekkia-kampen som ikke er mange ukene unna. Vi kommer til å gjennomføre en grundigere og mer omfattende evaluering i etterkant av Tsjekkia-kampen, sier fotballpresident Terje Svendsen i en pressemelding.

Dermed er det mye som tyder på at Per-Mathias Høgmo leder Norge i minst én kamp til.

– Forbundsstyret har forståelse for at både media og andre som glade i norsk fotball er kritiske. Samtidig er jeg opptatt av at vi gjennomfører en ryddig evalueringsprosess, og jeg har derfor ikke noen kommentarer utover de jeg nå har gitt før jeg har fått gjennomført denne med mitt eget styre, sier fotballpresidenten.

– Jeg er rett mann
Etter tirsdagens 4-1-seier mot San Marino, der det løsnet etter 75 blytunge minutter, mente Høgmo han burde fortsette i jobben.

– Jeg er sikker på at jeg er rett mann til å lede dette laget, sa han på pressekonferansen.

Fans TV 2 snakket med etter kampen var ikke av samme oppfatning, og onsdag skreve presidenten i Oljeberget, Lars Olav Karlsen, et åpent brev til fotballpresidenten.

– Vi har dessverre mistet all tro på hovedtrener Per Mathias Høgmo. Det skrives mye på internett av forskjellige mennesker med varierende kompetanse, men vi håper det betyr litt ekstra når det kommer fra de som faktisk bruker tid og penger på å stille opp på landskamper for å støtte laget. Det er faktisk gått så langt nå at 90 prosent av medlemmene våre nå mener at Høgmo må gå, skriver Karlsen.