Åpent brev til fotballpresidenten

President i Oljeberget Lars Olav Karlsen har mistet all tro på Per-Mathias Høgmo. Her er hans synspunkter på situasjonen i landslaget.

For første gang kommer det nå ett brev fra oss angående trenerspørsmålet rundt landslaget, og det sitter veldig langt inne for oss å blande oss inn i dette.

Jeg håper du fikk det med deg i går – men vi var litt i overkant av 100 stykker og vi holdt koken stort sett hele kampen for å holde stemningen oppe, selv om det ikke alltid var like enkelt med tanke på at Norge ikke scoret egne mål før helt mot slutten av kampen.

Du la kanskje også merke til at selv om det ble knusk stille hos oss da San Marino scoret så var det stor jubel på resten av tribunen på tross av at San Marino stilte med nøyaktig null supportere. Når egne supportere så til de grader jubler over motstanderens mål er det ett sterkt og tydelig tegn på total resignasjon, og slik kan vi ikke ha det, og derfor kommer dette brevet.

Vi har dessverre mistet all tro på hovedtrener Per Mathias Høgmo. Det skrives mye på internett av forskjellige mennesker med varierende kompetanse, men vi håper det betyr litt ekstra når det kommer fra de som faktisk bruker tid og penger på å stille opp på landskamper for å støtte laget. Det er faktisk gått så langt nå at 90 prosent av medlemmene våre nå mener at Høgmo må gå.

Høgmo klarte i går å gå ut å si at han avsluttet forrige kvalik bedre enn noen andre de siste 15 årene – men like vel taper han kamper som i utgangspunktet er en gavepakke, og vi gruer oss til å finne ut hvor langt ned på FIFA rankingen vi er nå. (En ranking Høgmo viser liten interesse for – men som avgjør hvilke lag vi kommer i gruppe med i kvaliker). I

fjor dro vi i hopetall til Ungarn for å være tilstede og støtte laget i den viktige kampen for å komme til EM, og Høgmo takket supporterne med å stille uten en eneste spiss til å score de målene vi trengte. En skulle nesten tro at man ville sikre seg at man IKKE vant, men så galt kan det vel ikke være.

Så kan en si at man gamblet for å få ett moment – men når Høgmo i etterkant går i dekning og etter flere måneder sier at han ikke angrer en eneste ting, ja da må en lure på om han vet hva han driver med.

Folk ler når Høgmo har pressekonferanse, og det er fordi det han sier er så latterlig at man ikke kan ta det seriøst. Hvordan er det mulig etter den utrolig flaue kampen mot Aserbajdsjan å gå ut å si at vi gjorde mye bra og vi hadde en god treningsuke? Det har overhode ingenting å si om de har hatt det stas på trening, som landslag er det eneste som betyr noe poeng.

Etter å ha slått San Marino i går, ett lag som ikke har scoret ett eneste mesterskapsmål på bortebane på 15 år, men som utrolig nok klarte det på Ullevaal, går han ut å sier at han er rett mann for landslaget nesten fordi han vant mot San Marino? Er det virkelig på ett så lavt nivå vi legger oss?

I tillegg har Høgmo fått igjennom tidenes dyreste regime fordi landslaget vårt skal «proffesjonaliseres». Ifølge statistikken før de to siste kampene gjør vi det dårligere enn under siste perioden til Drillo – og han fikk fyken på dagen og ble tuppet ut på en forferdelig måte, fordi det var essensielt at Høgmo fikk starte på snuoperasjonen.

Nå har han forsøkt i tre år – og vi gjør det dårligere enn før han begynte. Så lang tid kan vi ikke holde på – vi må ha inn en trener som tar utgangspunkt i de spillerne vi har og bruker dem best mulig for å ta poeng, som jo tross alt er derfor vi spiller kamper.

Vær så snill – la oss slippe flere kamper med Høgmo. La oss få inn en trener som gjør at vi får troa på at han vet hva som skal til for å vinne kamper, en trener som kommuniserer at dårlige kamper er dårlige slik at vi kan tro han når han sier at vi skal jobbe for å gjøre det bedre.

Er ikke laget bedre så godtar vi tap, og vi støtter opp videre for å bygge videre – men vi trenger en trener som gir inntrykk av at han skjønner hva han driver med, en trener som ikke taper så til de grader mange kamper som vi i realiteten skulle slått.

Vi skal uansett gjøre vår jobb, som er å komme på landskamper å jobbe for så bra stemning som bare mulig, så håper vi at dere tar de rette beslutningene rundt trenerspørsmålet.

For Oljeberget Supporterklubb

Lars Olav Karlsen