HYLLES: Serge Aurier tok grep og fikk opp tungen som Moussa Doumbia var i ferd med å svelge under landkampen mellom Elfenbenskysten og Mali. Foto: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO
HYLLES: Serge Aurier tok grep og fikk opp tungen som Moussa Doumbia var i ferd med å svelge under landkampen mellom Elfenbenskysten og Mali. Foto: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO Foto: Issouf Sanogo

Hylles etter å ha reddet livet til motspiller under landskamp

Serge Aurier hylles for sin inngrepen da Moussa Doumbia holdt på å svelge tungen.

Den kontroversielle spilleren Serge Aurier hylles etter at han trolig reddet livet til motspilleren Moussa Doumbia.

Episoden skjedde i VM-kvalifiseringskampen mellom Elfenbenskysten og Mali lørdag.

Doumbia endte bevisstløs etter en duell med Lamine Kone, og holdt på å svelge tungen.

Det er Malis trener Alain Giresse som nå hyller spilleren fra Elfenbenskysten.

– Alle spillerne innså at Doumbia ble kvelt og var i ferd med å svelge tungen, forklarer landslagssjefen til den franske radiokanalen RMC.

– Det var da Aurier, sammen med en fra vårt lag, raskt puttet ham på siden og dro opp tungen, fordi han var i ferd med å miste livet, forklarer Mali-treneren videre.

Selv om han nå hylles er Aurier igjen på dypt vann etter den kampen. Da han satte inn dagens tredje scoring for Elfenbenskysten feiret han med å gest der han kuttet halsen på seg selv.

Det vites ikke hvorfor Aurier valgte å feire slik.

Det siste året har spilleren havnet mye i medias søkelys. I september ble han dømt til to måneder i fengsel siden han albuet en politimann.

I februar ble han suspendert av PSG etter at han kom med homofobiske uttalelser rettet mot daværende trener Laurent Blanc.