fjerde VM-tempogull til Martin:

Tony Martin tok overlegent VM-gull på tempo

Vegard Stake Laengen beste nordmann. Edvald Boasson Hagen på 39. plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Doha (TV 2): Tony Martin er tilbake på tempotronen.

31-åringen var i en egen klasse da han smadret konkurrentene på onsdagens VM-tempo i Doha.

Martin: – Utrolig
Tyskeren, som sykler for Alexander Kristoffs Katusha neste sesong, tok sitt fjerde VM-gull på øvelsen hele 45 sekunder foran sølvvinner og regjerende mester Vasil Kiryjenka.

Spanjolen Nicolas Castroviejo kapret bronsen.

Med fire VM-gull på tempo tangerer Martin rekorden til Fabian Cancellara. Tyskeren vant også VM-lagtempoen sammen med Etixx-Quick Step.

– Det er utrolig. Jeg kan fremdeles ikke tro det. Alle vet at jeg ikke har hatt et godt år, frem til søndag. Det er utrolig å bli verdensmester i det to løpene her. Det får meg til å glemme alt som har skjedd det siste året. Det vil også gi meg mye styrke neste år, sier Tony Martin.

Se jubelscenene og intervju med Martin i videovinduet øverst på siden!

Seieren er en opptur for «der Panserwagen» etter sølvmedaljen i fjor, sjuendeplassen i 2014 og en jevnt over skuffende 2016-sesong.

– Det har vært et tøft år for meg. Det har ikke vært så mange gode øyeblikk og seirer som jeg har hatt tidligere, men jeg mistet aldri troen. Jeg har alltid trodd på styrkene mine. Jeg har gjort noen feil denne sesongen, men det gode er at vi jobbet med feilene og rettet på dem før vi kom til Qatar, sier Martin til TV 2 etter medaljeseremonien.

– Jeg mistet aldri troen

Etter at Martin passerte den første mellomtiden ble bildet tydeligere og tydeligere – ingen kunne hamle opp med ham.

– Jeg var sterk i hodet. Jeg var ikke favoritt og hadde ikke press på meg. Jeg hadde det gøy på veien, sier Martin som ledet fra første mellomtid i den paddeflate løypen i varmen i Doha.

– Løypen var skreddersydd for meg. Det eneste jeg var redd for var varmen, men jeg gjorde gode forberedelser hjemme. Så kom jeg hit og hadde en god uke med laget. Jeg fikk mye kunnskap om hva jeg måtte gjøre.

 Kaggestad ble overrasket med bursdagskake

Skuffende norsk innsats
Vegard Stake Laengen ble beste nordmann med en 23. plass.

– Jeg følte at jeg gjorde det jeg kunne og fulgte planen. Jeg kjørte et greit løp og gikk ikke på en kjempesmell. Alt i alt en ok dag, sier Stake Laengen til TV 2.

Edvald Boasson Hagen åpnet greit, men maktet ikke å holde tempoet oppe. Det var forventninger om en topp ti-plassering for Dimension Data-rytteren, men det ble til slutt 39. plass.

– Det var ekstremt tøft. Det var mye hardere enn jeg hadde trodd. Jeg visste at det kom til å bli hardt, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Får håpe det fungerer bedre på søndag

– Jeg har ikke kjørt bra tempoer på lenge, annet enn den i februar, og det var på vanlig sykkel. Jeg kjørte mest for å få en gjennomkjøring og slite litt, og det fikk jeg gjort. Så får vi håpe at det fungerer bedre på søndag.

Både Stake Laengen og Boasson Hagen stiller til start på søndagens fellesstart. Der er Alexander Kristoff kaptein, i alle fall på papiret.

Landslagssjef Stig Kristiansen innrømmer at han var skuffet etter Boasson Hagens 39. plass.

– Det er mer synlig på meg enn Edvald. Jeg hadde forhåpninger rundt en tiendeplass, sier Kristiansen til TV 2.

Har du fått med deg disse klippene?