– Kollapsene og heteslagene handler om at de ikke har forberedt seg godt nok

Er det uforsvarlig å arrangere VM i Qatar? Ikke ifølge de norske ungguttene.

DOHA (TV 2 Sporten): Temperaturen i VM-byen skal også på onsdag nærme seg 40 grader i skyggen.

Mange frykter derfor nok en dag med scener à la de vi fikk se etter juniorenes tempo tirsdag - og som du kan gjenoppleve i videovinduet over.

Enkelte har tatt til orde for at det er uforsvarlig å arrangere konkurranser i Qatar på denne tiden av året, men den er ikke det norske U23-laget med på.

– Vi er nok bedre forberedt

Ifølge nordmennene har egentlig rytterne som har kollapset og blitt båret bort bare seg selv å takke.

– Jeg tror det handler om dårlige forberedelser. Det er min mening. Jeg vet jo ikke hva de har gjort, men jeg så få U23- og juniorryttere på flyplassen da jeg ankom forrige tirsdag. Kommer du dagen før konkurranse, så har du et problem. I alle fall om du kommer fra Nord-Europa, og det er heller ikke så varmt i Sør-Europa nå at du er akklimatisert når du kommer hit. Så det krever en innsats. Men det er jo også dyrt for forbundet å reise hit og være her lenge. Så man må veie det litt for og imot. Men det er også mye man kan gjøre hjemme. Men det at folk kollapser... det tror jeg er på grunn av litt dårlige forberedelser.

Det mener Amund Grøndahl Jansen - en av de store outsiderne på U23-fellesstarten torsdag.

Ole Forfang, som nå er friskmeldt etter kraftige magekramper på mandag og tirsdag, er enig.

– Det handler nok mer om at de har forberedt seg dårlig. Er man litt dårlig å drikke på en treningstur, for eksempel, så kjenner man det veldig. Vi har vært her nede lenge nå på grunn av varmen. Om man bare drikker nok og heller nok vann over hodet, så er egentlig ikke varmen et så stort problem. Er man litt uforsiktig, så kan det gå dårlig.

– Er Norge bedre forberedt enn andre?

– På U23-siden er vi nok bedre forberedt. Blant proffene er det nok ganske likt, men det er mange U23-nasjoner som ikke har gjort de samme forberedelsene i varmen som vi har.

Det franske mysteriet

Mens de fleste norske rytterne har vært i Qatar i over en uke allerede, er det langt fra alle andre som er like tidlig ute.

De franske seniorrytterne, for eksempel, kommer ikke til Doha før sent onsdag kveld - og det til tross for at de blant annet har med seg storfavorittene Nacer Bouhanni og Arnaud Démare i troppen.

Juniorrytterne var ikke på plass så lenge før konkurranse de heller, noe som kanskje forklarer hvordan årets europamester på tempo, Alexys Brunel, presterte å bli nummer 34 tirsdag.

Kristoffer Halvorsen, en av gullfavorittene på torsdag, er enig med sine kolleger på det norske laget.

– Jeg også tror det handler om at man er dårlig forberedt. Det er varmt, men gjør man tingene riktig på forhånd, så går det her veldig bra.

Har du fått med deg disse klippene?