STØTTENDE: Gunhild Stordalen gir sin ektemann Petter Stordalen et kyss på EAT-konferansen i Stockholm i fjor.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STØTTENDE: Gunhild Stordalen gir sin ektemann Petter Stordalen et kyss på EAT-konferansen i Stockholm i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Petter Stordalen: – Gunhild kommer ikke til å få et langt liv

Gunhild Stordalen (37) kjemper sitt livs kamp mot den alvorlige bindevevssykdommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sommer har Gunhild Stordalen, som den første pasienten i verden for andre gang, vært innlagt for en risikabel stamcelletransplantasjon.

Stor usikkerhet

Hun bekjemper den alvorlige bindevevssykdommen systemisk sklerodermi, som hun ble diagnostisert med i 2014.

I et nytt intervju med den svenske avisen Göteborgs-posten åpner ektemann og hotellkonge Petter Stordalen seg om konas kamp.

– Usikkerheten er stor, dette er den siste sjansen vi har. Det eneste vi vet er at Gunhild ikke kommer til å få et veldig langt liv, men hun kommer til å få et spennende og bra liv, sier Stordalen til avisen.

Tilbakefall

I fjor høst fikk Gunhild et alvorlig tilbakefall.

– Det ser ut som at den effekten jeg hadde av cellegift og stamcellebehandlingen var kortvarig, og at sykdommen er tilbake, sa Stordalen i et eksklusivt intervju med God morgen Norge i mars.

Heller ikke da kunne legene si noe om hvordan Gunhilds framtidsutsikter så ut.

– Det er en sjelden sykdom, og det er ingen kjent, effektiv behandling. Det er som å famle i blinde, og prøve ut ting som kanskje kan virke. Det er ingen som har garantier for hvor lenge man lever, og den usikkerheten må man bare forholde seg til, fortsetter hun i intervjuet.

Nå er Stordalen tilbake på jobb etter en sommer i sykdommens tegn. Han har stått ved Gunhilds side under behandlingene i Nederland. I disse dager reiser Stordalen rundt til sine 13.000 ansatte på skandinaviske hoteller.

Han er forberedt på det verste.

– Vi vet bare ikke hvor lang tid vi har, sier han.