OVER: Åge Hareides bryllupsreise med Danmark er over. Foto: Montasje/Ekstrabladet/Scanpix.
OVER: Åge Hareides bryllupsreise med Danmark er over. Foto: Montasje/Ekstrabladet/Scanpix.

– En fullbyrdet fiasko og en pinlig innsats

Krass kritikk fra danske fotballkommentatorer etter en elendig start på VM-kvalifiseringen for Åge Hareides Danmark.

Åge Hareide har ikke fått den beste starten på VM-kvalifiseringen for Danmark.

Det ble riktignok seier mot Armenia i den første kampen, men lørdag tapte Hareides spillere 2-3 for Polen borte. Tirsdag ble det et nytt tap, og av den mer ydmykende sorten. Montenegro ble for sterke på hjemmebane. Fatos Beciraj scoret kampens eneste mål i 0-1 tapet i Parken.

Danske aviskommentatorer er nådeløs i sine karakteristikker av Hareides lag. For dansk TV 2 skriver fotballkommentatoren Flemming Toft at danskene nå kan bare glemme mesterskapet i Russland i 2018.

– Det var en frustrerende aften for dansk landslagsfotball. Glemt alt om VM i 2018. Det virker tapt etter null poeng i utbytte på tre dager. Et ganske ordinært dansk lag, ikke noe mindre, skriver Toft i dansk TV 2.

– Det blir sikkert henvist til statistikken mot Montenegro. Danskene på ballen, danske sjanser. Det står null i bunnlinjen. Det står null i den danske fotballsjelen. Det er oppoverbakke igjen i jakten på prestasjoner, i jakten på resultater og i jakten på fotballens glød, fortsetter fotballkommentatoren.

– Landslagstreneren har sin del av aksjene i de siste dagers danske landslagsnedtur

Kommentator i Berlingske Tidene Søren Hanghøj er spesielt kritisk til hvordan danskene så ut i første omgang.

– Laget var uten en styrmann, uten lederskap, uten bevegelse, mens feltet var tynnere befolket av den sibirske tundraen, skriver BT-kommentatoren, før han fyrer løs mot Hareide:

– Hareide treffer ikke med den rette lagoppstillingen for andre gang på rad, tross tre utskiftninger fra helgens kamp mot Polen. Nå er hans bryllupsreise forbi. Landslagstreneren har sin del av aksjene i de siste dagers danske landslagsnedtur. Det nye humøret han har bragt inn i laget siden ankomsten i mars er prisverdig. Men uten resultater ender det dessverre ut i et hull og en likegyldig følelse, skriver Hanghøj.

Allan Olsen i Ekstrabladet mener nordmannen har nådd bunnen allerede i sin korte regjeringstid.

– Det er en fullbyrdet fiasko og en dypt pinlig innsats av det danske laget, hvor spesielt første omgang viste hvor lavt bunnivået kan være i dette laget, skriver Olsen.

– Vi mangler hår på brystet

Også Hareides egen spiller var kritisk etter tapet.

– Vi mangler hår på brystet, vi er som barn, var Viktor Fischers dom.

Det var en uttalelse den norske treneren ikke likte. Nå varsler landslagstreneren at han vil ta en prat med unggutten.

– Det er et tegn på frustrasjon. Jeg må fortelle Fischer at han ikke skal si slikt. Min oppgaver er å holde troppen samlet, forteller Hareide til Ekstrabladet.

Også nordmannen var skuffet over utfallet mot Montenegro. Også han mener at den første omgangen var for dårlig.

– Det mest skuffende for meg er at vi ikke har en råskapen når vi spiller i Parken. I første omgang var vi usedvanlige dårlige. Hva det er for en forklaring på det kan jeg ikke gi her og nå, forklarte Hareide.