Innbytterne reddet Norge fra kjempeflause mot San Marino

Innbytterne Martin Samuelsen og Adama Diomande scoret sine første landslagsmål da Norge vant 4-1 mot San Marino.

Norge - San Marino 4-1

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

Det så lenge stygt ut for Per-Mathias Høgmo og de norske spillerne etter at San Marino utlignet på Ullevaal tirsdag kveld. Men tre scoringer på seks minutter fra henholdsvis Adama Diomande, Martin Samuelsen og Joshua King sørget for 4-1-seier og tre etterlengtede poeng i VM-kvalifiseringen.

– I 75 minutter var dette flaut, pinlig og veldig svakt. Så ble de slitne og det utnyttet Norge, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen om Norges prestasjoner på gressmatten på Ullevaal.

King: – Flaut
Flaut synes også Joshua King at det var.

– Ja, det målet var veldig flaut. Det var litt krasj mellom meg og Strandberg der. Det er flaut å få et mål sånn. Det var godt at Dio kom inn og scoret, etter det løsnet det, sier King til TV 2 etter kampen.

– Vi vant, det var det viktigste. Det burde nok blitt noen flere scoringer, men vi vinner 4-1

Høgmo: – Utilgivelig
Per-Mathias Høgmo var heller ikke fornøyd med baklengsmålet.

– Det er utilgivelig at vi gir vekk det målet. Vi starter andre omgang ved å legge trykk på dem og vi vet at kampen kommer til å åpne seg opp. Så det var unødvendig at det målet kom. Samtidig vet vi fra Nord Irland-kampen at det kommer muligheter på slutten når de blir slitne, sier Høgmo på pressekonferansen etter kampen.

Han var ikke bekymret da San Marino scoret.

– Vi hadde et ess i ermet. Vi visste vi hadde spillere i bakhånd som kunne komme inn og åpne opp, sier han videre.


– Spiller med håndbrekket på
Hele San Marino-laget la seg lavt fra start og lot Norge trille ball på deres banehalvdel. Etter ti minutter tok Norge ledelsen på et selvmål av San Marinos kaptein Davide Simoncini, som sleivet ballen i mål fra kort hold. Resten av omgangen handlet det meste om de rødkledde, men de norske spillerne klarte imidlertid ikke å skape store nok sjanser til at det ble flere mål før pause.

– Vi har kjempekontroll på kampen, men vi spiller litt med håndbrekket på. Det må gå mye fortere i angrep, sa Kjetil Rekdal til MAX i pausen av kampen.

Per-Mathias Høgmo tok grep allerede i pausen og satte inn Adama Diomande for Markus Henriksen.

Fansens knusende dom: – Høgmo, nå må du ta deg sammen og gå av!

Sjokkutligning og annullert scoring
Men i stedet for norsk scoring endte det med en solid kalddusj for landslagssjefen og de norske spillerne. For etter litt klabb og babb bak i forsvaret endte ballen hos Mattia Stefanelli, som banket ballen i mål fra 12 meter.

Norge spilte seg til en stor sjanse ved Joshua King etter sjokkutligningen, men keeper Aldo Simoncini vartet opp med en fin redning på skuddet.

Fem minutter senere scoret Diomande, men scoringen ble annullert for offside. Reprisen viste imidlertid at Hull-spissen ikke var i offiside og at Norge ble snytt for en scoring.

Innbytternes kveld på Ullevaal
Adama Diomande fikk imidlertid sin revansje ikke lenge etter. Han fikk en fin ball fra Ole Selnæs på rundt 16 meter, tok ballen med seg på ett touch og bøyde ballen inn i høyre kryss. Det var Dios aller første landslagsmål.

– Jeg fikk en god ball i mellomrommet på en kontring. Jeg mottok ballen og satte den i lengste, sier han om målet.

Og det viste seg å være innbytternes kveld på Ullevaal. Martin Samuelsen scoret også sitt første landslagsmål på lekkert vis knappe fem minutter senere.

– Det største lyspunktet var at han fikk komme inn og vise sine ferdigheter. Han skulle ha startet denne kampen, sier Mathisen om 19-åringen fra Haugesund.

Joshua King la på til 4-1 like etter og dermed var løpet for alvor kjørt for slitne San Marino-spillere.

Aserbajdsjan og Tsjekkia spilte 0-0 i sin kamp tirsdag, noe som var et meget godt resultat for Norge.

Norge startet med følgende lag (4-4-2): Rune A. Jarstein – Jonas Svensson, Even Hovland, Stefan Strandberg, Haitam Aleesami – Per Ciljan Skjelbred, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Alexander Tettey, Jo Inge Berget – Joshua King.