Foto: Pedersen, Terje

Kristoffs trener hinter om Katusha-exit

Stein Ørn vurderer å gi seg etter ett år i Katusha.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoffs trener og stefar har vært tilknyttet klassikergruppen til World Tour-laget denne sesongen. Nå forteller han TV 2 at det kan bli med det ene året.

– Vi får se. Det første året har handlet mye om å finne ut hvordan laget fungerer. Så må jeg finne balansen mellom hva som er hensiktsmessig i forhold til min situasjon arbeidsmessig og hva jeg kan utrette for laget. Det viktige er å danne optimale rammer rundt de norske rytterne i laget, slik at de har trygge og gode omgivelser, sier Ørn.

– Har du bestemt deg for om du gir deg i laget?

– Det blir en totalvurdering som jeg jobber med nå, svarer han en smule hemmelighetsfull.

Kristoff vil ikke gi noen råd, men ser ikke bort fra at det kan være en fordel om han trekker seg ut av Katusha,

– For meg er han treneren min uansett, og jeg har ikke merket så stor forskjell på om han er med i laget eller ikke - foruten at han har vært med på flere ritt enn tidligere. Men dette året har nok vært travlere for ham enn tidligere, så kanskje blir det enda mer fokus på meg fra hans side hvis han slutter.

– Så du ser egentlig på det som en fordel?

– Kanskje det, svarer han og smiler.

– Det er selvsagt både og. Nå kan han trekke i en del tråder i Katusha, så sånn sett kan det være en fordel å ha ham i laget, legger Kristoff til.

Ørn har svært mange jern i ilden. Han er hjertespesialist og professor, i tillegg til å være sterkt involvert i sykkelmiljøet i Stavanger. Nå er han på plass i VM i Qatar som lege for den norske troppen.

– Hva mener du det betyr for Alexander om du blir med videre eller ei?

– Jeg føler meg trygg på situasjonen i Katusha nå. Gruppen rundt Alexander og Sven Erik er solid. Det har vært et godt år å være i Katusha, og jeg er ikke redd for deres situasjon i laget uavhengig av om jeg er med eller ikke, svarer Ørn.