SKAM-JENTENE: Det er mange som gjerne skulle likt å vært en del av denne gjengen. Det visste avsenderen av den falske e-posten å utnytte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKAM-JENTENE: Det er mange som gjerne skulle likt å vært en del av denne gjengen. Det visste avsenderen av den falske e-posten å utnytte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

unge jenter lokkes til prøvespilling:

NRK politianmelder falsk «Skam»-audition

En falsk e-post søkte unge, slanke jenter til audition for NRKs suksess-serie «Skam».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var P3s redaktør Håkon Moslet selv som mottok tips fra publikum om den falske e-posten, melder NRK.

– Bakteppet er at det har vært et voldsomt påtrykk for å få roller i «Skam». Og vi har jo hatt åpne auditions både før sesong 1 og 2. Personlig synes jeg ikke e-posten er troverdig, blant annet fordi vi aldri bruker vikarbyråer til rekruttering. Dessuten står det at man søker skuespiller til sesong 2, og den er jo over, sier Moslet til NRK.

Moslet skjønner imidlertid at unge og håpefulle fans kan la seg lure av e-posten.

Da NRK søkte skuespillere til tredje sesong var trykket så stort at de måtte stenge påmeldingen før fristen gikk ut.

– Svært alvorlig

I e-posten oppfordres slanke, unge jenter i alderen 18 til 24 år med østlandsdialekt til å søke. For å kunne bli vurdert blir de bedt om å sende inn personlige opplysninger og bilder av seg selv.

– Dette er svært alvorlig. Én ting er at det kan skade NRKs rennommé og troverdighet, men det mest alvorlige er at unge jenter i verste fall blir lurt inn til Oslo på en falsk audition, der de kan bli utnyttet, sier NRKs advokat Kari Anne Lang–Ree.

NRK har sporet opp hvor e-posten er sendt fra, og politianmelder nå forholdet.

Her er hele e-posten:

«På vegne av NRK VIKAR NORGE (NRK DRAMA sitt eget produksjonsselskap) søkes det etter en skuespiller til å medvirke i den siste episoden av den nå pågående sesong 2 av SKAM / NRK grunnet frafall av allerede castet skuespiller.

Du må være en jente mellom 18 og 24 (gjerne noe lavere spillealder). Normalt utseende, slank/trent figur. Du bør beherske østlandsdialekt / varianter av østlandsdialekter flytende, og kunne raskt sette deg inn i en rolle. Det er snakk om en relativt stor rolle i den siste episoden, med en god del replikker og linjer. Samt litt krevende (mentalt) scener. Innspilling skjer i Oslo Fredag 28 og Lørdag 29 Oktober. Reise til og fra og opphold dekkes av NRK Drama (innenfor Norge). Lønn etter avtale.

Fortløpende utvelgelse.

For interessende send en epost MED oppdaterte bilder og nøkkelinformasjon om deg som svar på denne e-post.

NRK Drama

Vikar og Produksjon

NB!

Denne epost er å anse som konfidensiell, og dets innhold skal ikke deles med tredjeparter»