Tidlig i 2017 starter stengingen av FM-nettet. Da må mange bileiere skaffe seg DAB-adapter for å få lyd i bilradioen sin. Illustrasjonsbilde. 
Tidlig i 2017 starter stengingen av FM-nettet. Da må mange bileiere skaffe seg DAB-adapter for å få lyd i bilradioen sin. Illustrasjonsbilde. 

Overgangen til DAB-radio skaper harme

– De som nekter å godta dette har vel fremdeles utedo og svart/hvitt TV?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lik det eller ei. Men tidlig neste år starter stengingen av FM-nettet. I løpet av 2017 skal det stenges over hele landet. DAB, eller for å være helt korrekt, DAB+, tar da over med digitale radiosignaler. Unntaket er nærradioer, som forblir på FM-nettet.

7 av 10 norske bileiere kan risikere å oppleve at bilradioen ikke virker i løpet av 2017, om de ikke tar affære og konverterer til DAB+. Alt ifølge en statusrapport som er offentliggjort.

Les hele den saken her:

Stort engasjement

Dette med overgang til til DAB+ og digitale radiosignaler skaper reaksjoner og engasjement hos mange av Brooms lesere.

Det kommer tydelig fram i kommentarfeltet vårt. Mange tenker heller ikke å konvertere bilradioen sin for å få inn de digitale signalene, men benytte seg av alternative løsninger.

Mens atter andre mener at DAB+ blir bra, og at de som ikke vil ha dette er bakstreverske og gammeldagse.

Som vanlig kan temperaturen bli ganske høy i kommentarfeltet. Vi har «sakset» noen av innleggene herfra:

Les også: Test av DAB-adaptere

Dette mener leserne:

Henrik sier som følger: Uaktuelt å bruke tid og krefter på DAB-radio i bilen. Blir fint med Spotify, podcast og nærradio.

Pål klapper heller ikke akkurat i hendene og skriver: Hah, blir aldri noen DAB-radio hverken i bilen eller huset. Har prøvd dette rasket og det er elendig! Bye, bye NRK og P4. Dere blir ikke savnet uansett.

Dette mener Morten: DAB har vært ute i over 20 år før Norge tvangssalg-innfører det på godt gammeldags kommunistisk vis.

En som kaller seg «Rctcpip» sier som følger: Da blir det nettradio i bilen. Testet dette for et par år siden på en tur til Vestlandet siden jeg liker å høre på radio og det fungerte overraskende bra.

Mens «Le-Danny0» sier: Da er det bare å sette i gang med podcast. Hvis jeg vil høre musikk, så har jeg det på Spotify. Tror man skyter seg selv i foten her.

Christian på sin side mener: De som nekter å på å ikke ville ha noen ting med DAB å gjøre har vel fremdeles utedo, svart/hvitt TV og ISDN-linje til PC-en.

Hva mener du om overgangen til DAB+ og hvordan har du planlagt overgangen for deg og din bil?

Skriv gjerne inn i kommentarfeltet, under denne saken

Les også: Snart blir det helt stille i 2,2 millioner norske biler