UTE: Aksel Lund Svindal står ikke på startstreken i Sölden. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UTE: Aksel Lund Svindal står ikke på startstreken i Sölden. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Lund Svindal mister verdenscupåpningen

Mens legene ikke kan gi garantier for at Lund Svindal står på startstreken denne sesongen er hovedpersonen mer optimistisk.

Aksel Lund Svindal var tirsdag utkledd som viking på moteshow for Skiforbundet. Men alpinisten føler seg ikke som en viking etter skaden som han fikk i januar.

I august var nordmannen tilbake på ski, men sliter fortsatt med korsbåndsskaden han pådro seg i utforløypen i Kitzbühel.

Det setter en stopper for verdenscupstarten i Sölden, og flere av rennene om en måned i USA kan også være for tidlig for alpinisten.

– Kunne tenke meg det var hakket bedre

Slik kjenner han på formen kun uker før verdenscupstarten.

– Ting er ok. Ikke noe særlig mer enn det. Det er på ingen måte håpløst, men så begynner det å nærme seg vinteren. Hvis jeg kunne velge så kunne jeg tenke tenke meg at det var hakket bedre, forklarer Lund Svindal til TV 2.

Alpinisten kan fortsatt ikke følge programmet og treningen til lagkameratene. Det er blitt en del treninger på egenhånd.

– De har hatt hovedprogrammet, så har jeg holdt på egenhånd på siden. Jeg er ikke klar for å bli med på det nivået som Alexander og Kjetil kjører på. Jeg må holde litt på egenhånd dessverre inntil videre. Jeg håper å kunne ta steget opp å være med de så fort som mulig. Jeg trenger det for at jeg skal ha et håp om å kjøre de første utforrennene, fortsetter alpinisten.

– Du føler deg ikke som noen viking i bakken foreløpig?

– Nei, det er ikke det altså. Det her er bare en fasade akkurat nå. Jeg har et stykke å gå før jeg er en attacking viking.

– Hadde du snakket med en lege nå ville ikke han vært sikker

Lund Svindal er mer optimistisk med tanke på rennene i USA om en måned, men han hadde vært langt mer optimistisk om det var enda mer tid til rennene. Sesongstarten kommer trolig litt for tidlig for Lund Svindal denne sesongen.

– Det hadde vært betraktelig større om det var to måneder. Eller tre måneder. Det er litt tight. Jeg håper rett og slett på litt raskere fremgang den neste måneden enn det jeg har hatt i den foregående. Da er muligheten der.

– Jeg hadde fått beskjed om at dette tok tid. At det kom til å være vanskelig å få til 100 prosent. Det er rett og slett en komplisert skade, men du håper alltid at du klarer å slå prognosene litt. Jeg klarer å slå de på resten av kroppen, altså bygge opp fysikken. Det har jeg klart veldig bra, men selve leddet der står det litt. Det er det jeg håper skal akselerere litt, fortsetter Lund Svindal.

Alpinisten er sterk i troen på at han vil stå på startstreken denne sesongen, selv om han ikke har fått garantier fra legene.

– Hadde du snakket med en lege nå ville ikke han vært sikker, for leger er ekstremt forsiktig med å gi ut garantier. Med det i bakhodet skal jeg si at jeg er nesten helt sikker. De legene jeg har spurt har ikke gitt noen garanti, så får vi se.