LEDET VÅLERENGA: Ronny Deila. FOTO: TV 2
LEDET VÅLERENGA: Ronny Deila. FOTO: TV 2

Deila ledet Vålerenga for første gang: – Ønsker ikke å overta et lag i OBOS-ligaen

– Fantastisk å være tilbake på treningfeltet, sier Ronny Deila etter å ha ledet sin første Vålerenga-trening.

Valle/Bergen (TV 2 Sporten): Ronny Deila overtar som hovedtrener i Vålerenga først på nyåret.

Men allerede tirsdag ledet Celtics tidligere manager Vålerenga for første gang.

– Kjetil liker å observere. Jeg ble formelt ansatt 1. oktober og planen var hele veien at jeg skulle bidra mer etter det. Nå har det vært fødsel og flytting og det er kjempegøy å være med å bidra. Det er fire viktige kamper igjen som vi gleder oss til, sier Deila til TV 2 Sportens etter å ha ledet Vålerenga-spillerne på trening for første gang.

Deila avviser at han er kommet tidligere enn planlagt som en kriseløsning for å redde klubbens plass i Tippeligaen.

– Jeg skal også være med på benken og det er en fin måte å bli kjent med gruppen og komme inn i gjengen på før jeg overtar neste år. For jeg har ikke overtatt enda. Vi skal gjøre dette sammen, og det var både jeg og klubben som ønsket det sånn, sier han.

Den tidligere Strømsgodset og Celtic-manageren lover å bidra med alt han kan for å sikre at Vålerenga ikke rykker ned til den fryktede OBOS-ligaen.

– Jeg ønsker ikke å overta et lag i OBOS-ligaen. Vi skal jobbe steinhardt for å unngå nedrykkstrusselen, slår Deila fast.

Vålerenga møter Stabæk i Tippeligaen til helgen og ligger på en foreløpig 11. plass på tabellen med 30 poeng etter 26 serierunder. Avstanden ned til nedrykksstreken er fire poeng.

Kjetil Rekdal mener det ikke finnes noe dramatikk i at Deila ledet Vålerenga-treningene allerede.

– Vi skal spille en veldig viktig kamp mot Stabæk og da gjør vi det slik at vi drar i samme tauet alle sammen, sier han.