BREAKING BAD: Bryan Cranston, her i rollen som Walter White i Breaking Bad. Foto: Sony Pictures
BREAKING BAD: Bryan Cranston, her i rollen som Walter White i Breaking Bad. Foto: Sony Pictures

Breaking Bad-stjernen:

 – Kjæresten min ønsket å drepe meg

Den brutale kjæresten Ava var det som gjorde at Bryan Cranston (60) fant sin indre morder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den prisvinnende stjernen Bryan Cranston (60) har vært skuespiller hele livet, men det var først i 50-årene han ble verdenskjent. Da fikk han nemlig rollen som Walter White i thrillerdramaet Breaking Bad.

Og det var noen svært ubehagelige opplevelser i fortiden som gjorde at han behersket rollen så godt. Han hadde nemlig en periode et svært usunt forhold til en kvinne som var besatt av han.

I en ny og åpenhjertig biografi, A Life In Parts, forteller han om de stormende følelsene.

– Mistet all følelse av tid

Men én gang han møtte henne, ble han betatt av henne – og de endte opp med å tilbringe hele helga sammen.

STJERNE: Bryan Cranston (60), her på BAFTA-prisutdelingen i februar 2016. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
STJERNE: Bryan Cranston (60), her på BAFTA-prisutdelingen i februar 2016. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS Foto: Justin Tallis

– Jeg har aldri drevet med rusmidler, jeg drikker bare litt alkohol nå og da, men jeg kan tenke meg at det er slik det føles å gå dypt inn i rusen. Jeg mistet all følelse av tid, skriver han, gjengitt av Daily Mail.

Han visste allerede fra første stund at Ava var ustabil, forklarer han, men det ustabile førte også til en enorm lidenskap.

Men det var ikke til å komme unna at ting ikke var som de skulle. Som da hun begynte å krangle høylytt under et teaterstykke. Eller som at hun fortsatte å brått og uventet å forlate bordet under restaurant-besøkene. Eller, enda verre, som da hun kastet han ut av en bil, helt plutselig, skrek til han, snudde bilen og kjørte rett mot han. Han klarte med nød og neppe å komme seg unna.

– Jeg vet ikke hva det var. Kanskje var jeg tiltrukket av det ustabile ved henne. Det usikre var sexy. Men det var også helt klart farlig, skriver han i boka.

Forsøkte å slå opp

Første gang han forsøkte å slå opp med henne, fikk hun et anfall. Hun havnet på sykehus og ble pumpet – hun hadde tatt narkotika.

Han forsøkte å slå opp med henne flere ganger, men dels ble han slått av lidenskapen hennes igjen, og dels avviste hun forsøkene hans. Han forsøkte å få henne på avstand, men hun fortsatte å dukke opp på settet der han var på innspilling.

Hun la igjen utallige beskjeder på telefonsvareren: Jeg skal drepe deg. Du er død!

Hun fortalte at hun skulle få han drept, og at kroppen hans aldri skulle bli funnet. Om den ble det, ville den ikke kunne bli gjenkjent.

Innså at han ville drepe henne

Til slutt dukket hun opp på døra hans, og stjernen ble så redd at han lå i fosterstilling på gulvet. Det var da tankene om mord kom til han: Han så for seg at han åpnet døra og forestilte seg detaljert hvordan han skulle drepe henne.

– Jeg tror det var da jeg innså at jeg, under rett press, var i stand til hva som helst. De tror jeg vi alle er. Jeg var ikke i tvil om at jeg kunne ta et liv, skriver han.

Det var denne opplevelsen som gjorde at han klarte å finne en indre, morderisk side som han brukte i rollen som Walter White – og vant fire Emmy-statuetter for.