The Stream-duo fryktet at ingen ville like trønder-rappen – nå blir de nedringt av fans

Skei & PT får telefoner fra hele landet etter catchy TV-opptreden. I kveld spiller de live.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige fredag fikk The Stream-seerne være vitne til at ni artister ble signert verdens tre største plateselskaper.

Blant dem var den trøndeske gladrap-duoen Skei & PT, som dermed er klare når musikkprogrammet setter i gang med livesendinger fredag kveld klokka 20.00.

Per Thomas «PT» Holtan (27) og Kristoffer Skei (28) forteller til TV 2 at de ikke akkurat forholder seg nøytrale til at de nå er signert Sony Music.

– Vi er helt i ekstase! Det var en drøm som gikk i oppfyllelse for begge å bli signert. Vi har jobbet med musikk i 13 år fra før, så da fikk fikk beskjed om at vi hadde fått platekontrakten vi hadde jaget etter, var det helt fantastisk, sier han.

Se Skei & PT på signeringskonserten som landet platekontrakt ovenfor!

Får telefoner og meldinger fra hele landet

Kombinasjonen rap, pop og trøndersk er kanskje ikke hverdagslig, og rapperne forteller at de fryktet at sjangeren muligens kunne bli litt smal.

– Vi var litt usikre på om den trønderske hip hopen eller popen kunne nå et bredere publikum, men når vi ser tilbakemeldingene vi har fått, ser vi at det kan være mulig! Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra hele landet, og folk ringer og sender meldinger fra nord til sør, sier PT.

– Hva sier folk når de ringer?

– I går var det en som ringte fra Bergen, og hun ville bare si at hun var kjempestor fan og at hun mente vi lager kjempekul musikk. Vi takket så mye for det. Og så var hun bare sånn «åkei, hadet!», ler 27-åringen.

Hør alle The Stream-artistenes låter på Spotify.

Prøvde seg på Norske Talenter

SIGNERT: Etter 13 år som duo, ble Skei & PT endelig innehavere av platekontrakt i forrige fredags The Stream. FOTO: TV 2
SIGNERT: Etter 13 år som duo, ble Skei & PT endelig innehavere av platekontrakt i forrige fredags The Stream. FOTO: TV 2 Foto: Julie Tørrissen

The Stream er ikke første gang Skei & PT prøver seg på et talentprogram i regi av TV 2.

Oppmerksomme seere vil muligens også kjenne igjen tospannet fra 2014-sesongen av Norske Talenter.

– Norske Talenter var litt sånn at vi kom et hakk videre fra auditionrundene, og så var det rett hjem igjen etterpå. Så vi rakk ikke gjøre så mye. Men i The Stream har vi kommet så langt at det betyr noe, sier Skei.

– Hvordan føler dere at dere har vokst siden den gang?

– Det er litt artig at du spør, for vi har holdt på med musikk i mange år og hele tiden trodd at vi har vært veldig gode. Og vi har nok hatt et talent, men det er først nå vi merker at vi er artister. Vi kjenner at vi klarer å gjøre ting riktig på scenen, at vi klarer å lage låter, at vi klarer å være mer voksne i uttrykket. Vi har vokst både som artister og personer, noe som gjør at vi har noe å komme med, sier han.

  • Hvordan det går med Skei & PT videre i The Stream kan du se fredag klokka 20.00 på TV 2.