DØMMER: Antony Taylor dommer Paul Pogba og Manchester Uniteds kamp mot Liverpool. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF
DØMMER: Antony Taylor dommer Paul Pogba og Manchester Uniteds kamp mot Liverpool. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF Foto: Oli Scarff

Født ti km fra Old Trafford – dømmer Liverpool - Manchester United

Her er mannen som skal dømme kampen mellom de to rivalene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Manchester United mandag klokken 21.00 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Førstkommende mandag møtes Liverpool og Manchester United til kamp i Premier League.

Tirsdag ble det klart at Anthony Taylor skal dømme storoppgjøret på Anfield. Premier League-dommeren er født kun ti kilometer fra Old Trafford, i Wythenshawe. Til sammenligning er det drøyt 58 km til Anfield fra Wythenshawe.

Slik skaffer du deg tilgang til TV 2 Sumo!

–– En «Greater Manchester-dommer» skal lede Liverpool - Manchester United

Da Premier League offentliggjorde dommervalget på Twitter reagerte flere Liverpool-supportere på valget.

– Så, en «Greater Manchester-dommer» skal lede Liverpool - Manchester United, forutinntatt mot Manchester United er sjokkerende.

– Hvordan kan dere han en dommer fra Greater Manchester for Liverpool - Manchester United? Selvfølgelig må det byttes?

Taylor skal være en trofast supporter av Altrincham, som er et «non-league-lag».

I 2013 kritiserte Brendan Rodgers Lee Mason etter 1-2 tapet for Manchester City. Mason er fra Bolton, like utenfor Manchester.

– Forhåpentligvis vil vi ikke har dommere fra «Greater Manchester-dommere» i Liverpool mot Manchester-kamper i fremtiden, sa Rodgers da til ESPN.

Tidligere dommersjef i Premier League Keith Hackett sa i april, ifølge ESPN, at alle dommere blir bakgrunnssjekket.

– De fyller ut et skjema som inkluderer dem de støtte, historien om de har spilt og adressen for hvor de bor. Det gir et bilde som brukes når du oppnevner. Det er for å forsikre seg om at en ikke bruker en Sheffield-basert dommer til en kamp med et lag fra Sheffield, sa han da.

– Problemet er om han gjør en stygg feil

TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller tror FA har gjort nøye vurderinger før de landet på Taylor.

– Det er ikke noe problem. Han ville aldri vært dommer om han skulle favorisert et lag. Da kunne han ha funnet på noe annet. Problemet er om han gjør en stygg feil i den kampen. Det kan skade ham som dommer. Det ville jo være trist om det ble slik. Nå er folk veldig ute etter å ta dommere. Jeg vet ikke helt om ideen er helt god. Kanskje Michael Oliver eller Mark Clattenburg kunne dømt den kampen og er bedre dommere, forklarer Stamsø Møller

Han mener at Taylor har gode nok kvaliteter til å lede kampen, selv om han rangerer Clattenburg og Oliver som bedre dommere.

– Slik som jeg har sett det, er dommerne blitt bedre de siste årene. Før var det mer rør. Engelske dommere forstår spillet og en enkel ting som fordelsparagrafen bedre. De legger seg på en list som er bedre enn det andre dommere gjør, forklarer TV 2s kommentator.

– Rimelig lavpannet om de ikke skjønner at det kommer reaksjoner

Forrige sesong var det Oliver som ledet kampen mellom de to på Old Trafford, mens Clattenburg ledet kampen på Anfield. Stamsø Møller synes det er idiotisk om det skal gjøre dem ukvalifiserte til å dømme de to lagene nå, men peker på det som kan være en av grunnen til at Taylor dømmer kampen.

– Kan være at de blønner ham fordi han er i en god periode. Noe riktig har han gjort.

Stamsø Møller tror ikke at FA vil endre på avgjørelsen selv om reaksjonene er mange.

– Nei, det tror jeg ikke. De må være rimelig lavpanna om de ikke skjønner at det vil komme reaksjoner. Du skal aldri overvurder evnene til de som sitter der, men akkurat dette skjønner de.