Stod igjen uten sykkel etter bilkrasjen – får ny sykkel sendt til Qatar i siste liten

– Generalsekretæren i forbundet tar med en ny sykkel til meg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DOHA (TV 2 Sporten): – Jeg føler meg overraskende bra. Jeg har vært heldig med at det har gått så bra som det har gjort. Jeg klarer å gå nesten helt normalt på foten, så jeg er veldig positiv.

Susanne Andersen er ved godt mot dagen etter å ha blitt kjørt ned av en bil i Dohas gater.

Sårene er synlige, men fredagens fellesstart står ikke i fare for å ryke.

– Jeg stiller – det er det som er planen. Jeg tror ikke det kommer til å påvirke meg noe som helst. Det er i alle fall ikke det jeg skal fokusere på. Jeg var nok veldig heldig, forteller hun.

Hadde ikke med seg reservesykkel

Men om det går bra med kroppen, gikk det ikke fullt så bra med sykkelen.

18-åringen hadde bare med seg én landeveissykkel og én temposykkel til Qatar, men heldigvis er det en delegasjon fra Norges Cykleforbund som ennå ikke er på plass i Doha - og som har plass i bagasjen.

– Det kommer ned en ny sykkel til meg i dag, så det også skal være i orden. Jeg har ikke reservesykkel her nede. Bjørn Sætre (generalsekretæren) tar med en ekstra sykkel på flyet, sier hun, og legger til:

– Så det er på en måte som om ingenting har skjedd.

– Kommer dere til å være ekstra på vakt i trafikken nå fremover?

FORSLÅTT: Sårene er synlige på Susanne Andersens ben dagen etter ulykken. Foto: Øyvind Brattegard.
FORSLÅTT: Sårene er synlige på Susanne Andersens ben dagen etter ulykken. Foto: Øyvind Brattegard.

– Det er ingen som får lov til å sykle ut på veiene alene lenger. Og bilene bak oss kommer til å følge enda bedre med, så vi tar noen ekstra forhåndsregler.

– De var redde ganske lenge

Alt ser med andre ord til å løse seg før fredagens fellesstart for Andersen, men stemningen hjemme hos familien i Stavanger var ikke overraskende dyster da nyheten om at hun hadde blitt påkjørt sprakk.

– Det kan du trygt si, så de er veldig glad for at det gikk fint med meg. De var redde ganske lenge, men de var lykkelige da de fikk telefonen om at det ikke var alvorlig, forteller hun.

– Pappa (Steen Nielsen, som også er Andersens trener, journ. anm.) var veldig ute av seg. Han tenkte fort på fellesstarten på fredag, som har vært målet mitt hele sesongen, men nå ser det ut til at alt kommer til å gå veldig fint.