Sjetteplass for Iver Knotten på VM-tempoen

– Jeg taklet varmen litt dårlig, sier Iver Knotten (17) til TV 2.

Doha/Bergen (TV 2): Iver Knotten (17) var regnet som en av medaljekandidatene på juniorenes VM-tempo, men nordmannen maktet ikke å slå seg inn på pallen i Doha.

Belgier slått ut av varmen
Ved de to første passeringene lå Knotten på fjerdeplass, men mot mål tapte Tønsberg-rytteren tid. Det ble til slutt en sjetteplass for Knotten.

– Jeg er godt fornøyd. Som jeg sa på forhånd. Forskjellen mellom én og ti er veldig liten. Det er en dårlig dag, bomme litt, takle varmen litt dårligere enn andre. Det er marginer. Det hadde dessverre ikke jeg på min side i dag, sier Knotten til TV 2.

Da nordmannen kom i mål, ble den belgiske syklisten Jasper Philipsen båret bort fra målområdet. Ifølge det belgiske landslagets Twitter-konto er Philipsen fraktet til sykehus, men han skal være stabil.

 Belgisk rytter måtte bæres bort fra målområdet

Det var tydelig at varmen var med på å gjøre rytterne ekstra utmattet under den stekende Doha-solen. Også tirsdag var det opp mot 40 grader i VM-byen.

– Dessverre taklet jeg varmen litt dårlig i dag. Det kan være forskjell fra dag til dag. I går kjørte jeg intervall i varmen som fungerte veldig bra, sier Knotten.

 Veltet på VM-tempoen – kjørte flere kilometer med bremsen på

Gullet gikk til en overlegen og råsterk Brandon McNulty fra USA, som ledet fra start til mål. Danske Mikkel Bjerg tok sølv, mens Ian Garrison sørget for to amerikanere på pallen med sin bronsemedalje.

Kjørte med bremsen på
Andreas Leknessund var maks uheldig på sin tempo tirsdag. Bare tre kilometer ut i løpet veltet Tromsø-gutten. Han endte til slutt på 23. plass.

– Jeg merket at jeg hadde vondt i hendene (etter velten), og jeg hadde skrapt meg opp på siden. Styret var også blitt slått skeivt, men jeg må bare kjøre med det. Så kommer jeg til en annen sving og farten går ned. Da hører jeg plutselig at bremsen er på. Jeg hadde kjørt et par kilometer med bremsen på. Jeg prøvde å komme opp i fart, men merket at det var vanskelig. Så løsner jeg bremsen, og da får jeg full fart. Han som ble nummer tre passerte meg da jeg styrte på med dette. Jeg holdt farten hans hele veien inn, sier Leknessund til TV 2.

Har du fått med deg disse klippene?