TILBAKE: Mats Møller Dæhli under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Sveits på Marienlyst stadion.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TILBAKE: Mats Møller Dæhli under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Sveits på Marienlyst stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– Skadeperioden har vært tung

Mats Møller Dæhli er bare glad han er tilbake på fotballbanen.

Se Kasakhstan - Norge på TV 2 Sportskanalen kl 16.00

DRAMMEN (TV 2): Mot Sveits viste han glimt av gammel klasse, med flere geniale pasninger, og fotballblikk av ypperste standard. Og mens flere av lagkameratene helst ville vært med blant de store gutta på a-landslaget, er Møller Dæhli bare glad han er skadefri, og i stand til å spille fotball igjen.

– Det er der jeg er fotballmessig akkurat nå. Det er å fighte for en plass i elleveren på U21. Jeg har hatt et tungt og langt skadeavbrekk, og da må du fighte på det nivået du er på akkurat nå. Jeg føler meg ganske bra. Og synes det er gøy å være med her, sier Møller Dæhli.

– Deilig
Med diagnosen jumpers knee, har han hatt en alvorlig skade, som i verste fall kunne ha ødelagt det som i mange år har sett ut som en lysende karriere. Men tålmodig opptrening, har heldigvis begynt å betale seg tilbake for Oslo-gutten som debuterte på a - landslaget allerede som 18-åring. Totalt har han 11 offisielle kamper under Per-Mathias Høgmo.

– Det er en prosess for meg å komme seg tilbake i kampform. Når man har vært til sammen et og et halvt år ute med skade, så tar det tid. Men det nærmer seg.

Også på klubblaget Freiburg er han i ferd med å nærme seg startoppstillingen.

– Jeg har spilt 93 minutter på andrelaget, og så var jeg med i troppen nå sist. Så det går veldig rett vei. Så jeg er tålmodig og venter på sjansen, smiler han.

Akkurat nå er det nemlig idrettsgleden som er det aller viktigste.

– Det er greit når du får lov å være med å trene, og spille fotball. Skadeperioden har selvsagt vært veldig tung. Men nå er jeg tilbake, og jeg synes det er fantastisk bare å kunne være med å spille fotball, og gjøre det jeg er glad i. Det er deilig, smiler han.

– Lovende framtid
Etter seieren mot Sveits før helgen, snudde stemningen nesten fra helvete til himmelen. 1-6-tapet for England der Norges U21-lag i perioder ble rundspilt, skapte en serie med negative overskrifter om nivået på talentutviklingen i landet. Og temaet engasjerer også de unge lovende på U21-laget.

– Hvis jeg skulle sagt noe om norsk talentutvikling så hadde vi stått her i to timer, humrer Møller Dæhli, og legger kjapt til at han ikke tror at spill på kunstgress er det største problemet.

Han er uenig med dem som svartmaler situasjonen i utviklingen av norsk fotball.

– Jeg synes vi har mange gode spillere. Man må huske på at vi er veldig unge, og mange spiller i store klubber ute i Europa. Det tar tid å etablere seg, og det er ikke alltid så lett å komme seg inn på førstelaget. Det er alltid ting man kan forbedre, og det er naturlig at det kommer kritikk når vi taper 6-1 for England. Men jeg synes framtiden ser lovende ut. Jeg synes gutta her har en god innstilling, vi trener bra, og mange gjør mye rett. Det er kanskje kjedelig å si det. Men hvis man er litt tålmodig, så tror jeg dette kan bli bra til slutt, sier han.

Med seier mot Kazakhstan er i alle fall Møller Dæhli, Martin Ødegaard, Moi Elyounoussi & Co klare for play off om en plass i EM neste sommer.