Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Karpe Diem-Chirag (32) blir NRK-programleder

Chirag Patel (32) skal være P3-programleder for ett døgn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chirag Patel fra rap-duoen Karpe Diem skal få prøve seg som programleder for aller første gang under P3aksjonen i NRK P3, melder P3.

– Jeg har aldri gjort noe så crazy for veldedighet, sier han til kanalen.

P3aksjonen er et samarbeid med TV-aksjonen, og i år går pengene til Røde Kors.

– Utenfor komfortsonen

I perioden 19.-23. oktober skal P3-programlederne Silje Nordnes, Ronny Brede Aase, Niklas Baarli og Tuva Fellman lede radiosendingene for P3aksjonen fra Trondheim Torg.

Underveis skal Chirag, Daniel Kvammen, Julie Bergan og Kristoffer Cezinando være programleder i ett døgn hver. Chirag tar utfordringen, men er spent på hva rollen som programleder vil bringe.

– Jeg har jo spilt konserter, men det er veldig innafor komfortsonen min. Jeg er ikke noe glad i å holde på med stunt og ting som egentlig ligger utafor den. Også er jeg jo ikke vant til å intervjue folk. Nå skal jeg ikke være opptatt av meg sjøl, men andre som er i rommet, sier Patel til P3.

Utsolgte konserter

Chirag kommer utvilsomt til å være i komfortsonen igjen i april til neste år. Da skal han og rap-makker Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (32) spille for 9000 hoppende fans i Oslo Spektrum tre kvelder på rad.

– Vi er bare så lykkelige og takknemlige. Vi hadde kanskje håpet vi skulle klare å selge ut i løpet av et halvt år. Nå gikk det på en halv dag. Det er vilt, sa Karpe Diem-guttene til TV 2 etter at 27.000 billetter ble revet vekk på få timer.

Konsertene kommer fire år etter at de spilte for et utsolgt Oslo Spektrum som første norske rapgruppe, i mars 2013.