TIL DANMARK: Nå skal Ulrikke Falch (f.v), Ina Svenningdal, Josefine Frida Pettersen, Iman Meskini, Lisa Teige og resten av Skam-stjernene rulle over danske TV-skjermer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TIL DANMARK: Nå skal Ulrikke Falch (f.v), Ina Svenningdal, Josefine Frida Pettersen, Iman Meskini, Lisa Teige og resten av Skam-stjernene rulle over danske TV-skjermer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Hommedal, Marit

Danskene jubler! Kjøper «Skam»-rettighetene

Nå er det bestemt at NRK-suksessen «Skam» også skal rulle over danske TV-skjermer i desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at NRK P3s suksess-satsning «Skam» har tatt norske ungdommer – og voksne – med storm, er det nå klart at danske DR har kjøpt rettighetene til ungdomsserien.

Vil nå flere

Selv om mange danske ungdommer allerede har smugtittet på serien på NRKs nettsider, er DR3s kanalsjef, Steffen Raastrup, sikker på at serien kan nå ut til mange flere.

– Den har selvfølgelig fått en del omtale i Danmark, men vi vil få serien ut til en enda bredere krets. Jeg tror det er mange som ennå ikke har vært inne og sett den, sier han til DR.

– Endelig!

Og det ser det ut til at han har rett i. På Facebook er det mange danske fans som uttrykker sin begeistring for å få danske undertekster.

– Endelig! Nå kan det hende at jeg også forstår det, skriver en dansk «Skam»-fan i en kommentar under danske Poltikens post på Facebook.

– Så trenger man ikke ordbok for å se den, skriver en annen.

Facebook-posten hvor Politiken røper nyheten har nesten 5000 liker og 3000 kommentarer.

Også til Sverige og Island

TV-serien skal også vises i Sverige og Island i løpet av høsten. Dette bekrefter «Skams» redaksjonssjef, Håkon Moslet, overfor VG.

– Sverige kommer til å vise den i løpet av høsten, Island også. I Sverige har det vært en økt interesse blant annet etter at Josefine og Tarjei var gjester hos Skavlan for noen uker siden, forteller Moslet til VG.