LEGEN SA HUN KANSKJE IKKE VILLE OVERLEVE: Og det å konkurrere fikk Turia Pitt beskjed om at hun aldri ville kunne gjøre. Nå har hun gjort spådommene til skamme og fullført verdens tøffeste triatlon. (AP Photo/Mark J. Terrill)
LEGEN SA HUN KANSKJE IKKE VILLE OVERLEVE: Og det å konkurrere fikk Turia Pitt beskjed om at hun aldri ville kunne gjøre. Nå har hun gjort spådommene til skamme og fullført verdens tøffeste triatlon. (AP Photo/Mark J. Terrill) Foto: Mark J. Terrill

Legene sa hun aldri kunne konkurrere igjen - nå har Turia (29) fullført verdens tøffeste triatlon

– Jeg føler meg vanvittig stolt, sier Turia Pitt, som motbeviste legens dystre spådom.

Australske Turia Pitt (29) ble livstruende brannskadet da hun ble fanget i en skogbrann under et ultra-maraton i Vest-Australia i 2011.

Flammene etterlot brannskader på 65% av kroppen hennes. Etter brannen tilbragte hun 864 dager på sykehus og hun har vært gjennom over 200 operasjoner.

Legene fortalte Pitt at hun aldri ville kunne konkurrere igjen og at hun kanskje ikke ville overleve.

– Føler meg vanvittig stolt
Men 29-åringen har trosset spådommene og gjort et bemerkelsesverdig comeback.

I mai fullførte Pitt det 226 kilometer lange Ironman Australia-triatlonet, og i helgen fullførte hun også Hawaii Ironman. Det er regnet for å være verdens tøffeste triatlon, skriver BBC.

Hun fullførte 3,8 kilometer med svømming, 180 kilometer med sykling og 42 kilometer med løping på tiden 14:37:30.

– Jeg føler meg vanvittig stolt. Ikke det perfekte løpet, og alt gikk ikke som planlagt. Men jeg gravde dypt og ga alt jeg hadde, man kan ikke be om mer enn det, skrev Pitt på Facebook-siden siden etter konkurransen.

STOLT: Turia Pitt krysser målstreken med armene i været etter å ha fullført Hawaii Ironman. (AP Photo/Mark J. Terrill)
STOLT: Turia Pitt krysser målstreken med armene i været etter å ha fullført Hawaii Ironman. (AP Photo/Mark J. Terrill) Foto: Mark J. Terrill

Amputerte fem fingre
Pitt brukte spesialtilpasset utstyr for å fullføre den vanvittig tøffe prøvelsen. Gir og bremser var designet slik at hun kunne bruke dem tross store skader på sine hender. Hun måtte ifølge Sydney Morning Herald amputere fire fingre på sin venstre hånd og den høyre tommelen etter å ha blitt fanget i skogbrannen.

Hun hadde også spesielle klær for å kunne håndtere den ekstreme heten og fuktigheten.

– På grunn av brannskadene kan jeg ikke regulere min egen kroppstemperatur, så jeg har vært nødt til å foreta noen justeringer eller bruke standard triatlonutstyr på forskjellige måter, forklarte Pitt forrige måned.

– Å konkurrere i Ironman har vist meg at jeg bokstavelig talt kan gjøre alt jeg vil, skrev hun på bloggen sin etter å ha fullført sin første triatlon i mai.

Pitt er utdannet gruveingeniør, men livnærer seg nå som forfatter og motivator.