TIL SVERIGE: Robin Dahlstrøm er klar for AIK. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TIL SVERIGE: Robin Dahlstrøm er klar for AIK. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

– Man føler at man lar gutta i stikken

Robin Dahlstrøm innrømmer at det er tøft å forlate Lørenskog i den tøffe situasjonen klubben nå er i.

Robin Dahlstrøm er klar for den svenske nivå 2-klubben AIK og forlater Lørenskog bare ni kamper ut i årets sesong. Det var Romerikes Blad som omtalte saken først.

– Det var noe jeg hadde lyst til å prøve. Jeg er ikke 20 år gammel lenger så når muligheten dukket opp føler jeg at jeg ikke har noe å tape på det.

Lørenskog har slitt tungt denne sesongen og ligger nå nest sist med fattige åtte poeng etter ni serierunder. Dahlstrøm innrømmer at det satt langt inne å forlate fjorårets sluttspillfinalister.

– Man føler man lar gutta i stikken og gjør hverdagen vanskeligere for dem. Det gjorde beslutningen vanskeligere, men jeg måtte også tenke på egen fremtid, sier han.

For Lørenskog blir det utvilsomt et stort tap å miste Dahlstrøm så tidlig i sesongen.

– Det var ikke noe gøy, men vi har en filosofi at dersom spillerne vil søke nye utfordringer skal de få lov til det. Det gir vi også beskjed om når vi signerer de, sier Lørenskog-trener, Kenneth Larsen.

Han medgir samtidig at Dahlstrøms exit gir nye muligheter for nye importspillere inn i gruppa da Dahlstrøm var en av klubbbens best betalte spillere.

– Vi kommer til å hente inn etterhvert minst en utlending eller to. Vi stresser ikke med det, men er opptatt av å gjøre et riktig valg. Kanskje det også vil gi energi i gruppa, uten at jeg tror at det alene vil løse situasjonen, sier Larsen.

Dahlstrøm har tidligere spilt for Troja-Ljungby og Vita Hästen i Allsvenskan og har 34 SHL-kamper for Örebro. Nå vender han tilbake til Sverige, men han benekter at hans Lørenskog-exit handler om den økonomiske- og sportslige situasjonen klubben har havnet i.

– Det skal bli gøy. Jeg har vært i Sverige tidligere så jeg vet hva jeg går til. Det er en klubb som har målsetting om å ligge høyere enn det de gjør. Det blir gøy å hjelpe de på den veien.

– Har ditt valg noe med klubbens økonomi å gjøre?

– Nei, det har det ikke. Jeg drar for egne ambisjoner og karriere, sier han.