Rooney vrakes mot Slovenia

Wayne Rooney vrakes mot Slovenia. Jordan Henderson overtar som kaptein.

Wayne Rooney har hatt en tøff start på årets Premier League-sesong. Tidenes mestscorende for det engelske landslaget har måttet tåle mye kritikk for sine prestasjoner.

30-åringen har ikke startet en kamp for José Mourinho og Manchester United siden ligacupkampen mot Northampton Town 21. september.

Lørdag møtte det engelske landslaget Malta i kvalifiseringen til Russland-VM. Kampen endte med 2-0-seier til britene.

– Vanskelig situasjon
Kapteinen, som startet sentralt på midtbanen, skal ha fått høre det både før, under og etter kampen av misfornøyde supportere. Trener Gareth Southgate måtte – i sin første kamp som sjef for landslaget – forsvare innsatsen til United-spilleren.

Den midlertidige landslagsjefen krediterte Rooney for å være blant de spillerne som alltid er tilgjengelig for England.

30-åringen har så langt spilt imponerende 117 landskamper med flagget på brystet, i tillegg til å ha scoret flest mål.

Mandag kveld bekrefter Southgate at Rooney vrakes til fordel for Eric Dier på Englands midtbane.

Liverpools kaptein Jordan Henderson vikarierer som kaptein i Rooneys fravær.

– Det er veldig enkelt. Vi har sett på måten Slovenia spiller og jeg er ute etter noe annet enn på midtbanen enn det vi hadde mot Malta. Valget har ingenting med Waynes innsats på lørdag å gjøre. Han hadde mye ball og spilte med stor, taktisk disiplin. Det er ikke en enkel avgjørelse å ta fordi jeg har stor respekt for ham som kaptein for dette laget, sier Gareth Southgate på mandagens pressekonferanse.

Rooney tar vrakingen med fatning.

– Selvfølgelig ønsker jeg å spille. Jeg forstår og respekterer managerens avgjørelse. Jeg kommer til å støtte spillerne 100 prosent og jeg skal forsøke å hjelpe dem til å ta tre poeng. Jeg er klar for å komme inn om det viser seg nødvendig. Forhåpentligvis tar vi tre poeng. Jeg er stolt av å representere landet mitt uansett om jeg starter på benken eller ikke, sier United-spilleren.

Se Sturridge og Alli senke Malta i videovinduet øverst!