Norsk VM-syklist påkjørt av bil: – Det var brutalt

Susanne Andersen (18) ble fraktet bort fra ulykkesstedet i ambulanse. Heldigvis unngikk hun alvorlige skader.

Bergen/Qatar (TV 2): Den norske syklisten Susanne Andersen (18) skulle sykle tilbake til hotellet etter å ha rullet i mål til 13. plass på temporittet for juniorene mandag formiddag.

Ingen brudd
På veien ble Andersen påkjørt av en bil, men hun pådro seg heldigvis ikke alvorlige skader.

Utenfor arrangørens medisinske senter møter TV 2 18-åringen i rullestol med en bandasjert ankel.

– Det går bra, heldigvis. Det var ingen brudd. Jeg er litt sjokkert, men jeg tror jeg var veldig heldig, sier Andersen til TV 2.

– Vi skulle svinge inn til venstre, og jeg hadde lagt meg over i venstrefilen for å gjøre meg klar. Jeg hadde ligget der en stund, så kom det en bil bakfra og smalt rett inn i meg slik at jeg falt i bakken.

– Det går ikke an å sykle her. Det er kaos

Det første Andersen tenkte på var fredagens fellesstart. Der regnes hun som en av de store favorittene, men det er for tidlig å si om rittet står i fare.

– Jeg tror egentlig at det skal gå fint. Jeg får ligge med beina høyt og håpe at ankelen blir bra. Det er bare den som gjør vondt. Får jeg bevegelse i den igjen, skal ikke det hindre meg på noen måte, sier Andersen, som virker å ha vært heldig som ikke skadet seg mer.

– Jeg er litt usikker på sykkelen, men hjulene var av sykkelen. Det var brutalt, ja.

– Han tok seg en røyk etterpå
Hun snakket ikke selv med sjåføren som kjørte henne ned, men hun er blitt fortalt at det var en uniformert mann som ikke så ut til å bry seg altfor mye om at han nettopp hadde meid en syklist i bakken.

– Jeg fikk beskjed om at han oppførte seg dårlig og ikke brydde seg. Han tok seg en røyk etterpå. Det er ikke mitt problem nå lenger. Jeg kan ikke tenke på det, sier Andersen.

Saken blir tatt på alvor av arrangøren, og hendelsen skal nå etterforskes.

Sportssjef Hans Falck hadde akkurat kommet tilbake til hotellet sammen med landslagslege Stein Ørn da Carl Erik Pedersen ringte dem og fortalte om ulykken. Da de kom til ulykkesstedet, så det bedre ut enn den opprinnelige krise-rapporten.

– Da satt hun inne i servicebilen, var bevisst og så ut til å ha det bra etter omstendighetene, sier Falck.

Har du fått med deg disse klippene?