Susanne (18) etter VM-tempoen: – Holder på å miste stemmen

Varmen satte sine spor da Susanne Andersen ble nummer 13 på juniorenes VM-tempo.

Bergen/Qatar (TV 2): Susanne Andersen (18) maktet ikke å kjempe seg inn blant de ti beste og endte på en 13. plass på temporittet for juniorene mandag formiddag.

Stavanger-rytteren var blid, men preget etter VM-innsatsen i varmen i Qatar.

– Det var ganske hardt. Det har påvirket stemmen min. Det var veldig tørt, så jeg holder på å miste stemmen. Det gikk greit. Det var ikke sånn at jeg følte at jeg ikke fikk presset det jeg hadde, men det påvirker jo alle, sier Andersen til TV 2.

– Det er akkurat som den har sprukket. Den høres ikke helt normal ut, men sånn er det.

– Hvorfor skjer det på et sykkelløp?

– Man puster maksimalt og tar inn luft hele tiden. Når det er så tørt og varm, så tørker det kanskje opp slik at man høres sånn ut.

Nederlandske Karlijn Swinkels tok gullet åtte sekunder foran italienske Lisa Morzenti. Franske Juliette Labous kapret bronsemedaljen. Andersen endte 52 sekunder bak vinneren i den 13,7 kilometer lange løypen.

– Jeg følte jeg kjørte bra. Jeg åpnet kanskje litt for hardt, men det var litt planlagt. Jeg føler jeg har fått tatt ut det meste jeg har, så sånn sett er jeg fornøyd, sier Andersen.

Mandagens ritt var en god oppvarming for Andersen, for det er fredagens fellesstart som er det store målet. Der er stortalentet en av gullfavorittene.

– Jeg føler meg bra. Jeg kjente det på oppvarmingen. Beina er ikke sure. Det er selvfølgelig tungt, men det føles bra likevel. Det er et bra tegn, sier Andersen.