Hedrer kjendiskokk med rødbetsuppe
23. juni tapte kjendiskokken Karla Siverts kampen mot kreften. Takket være gode venner så har hennes store bokprosjekt blitt ferdig.
Oppskrift hentet fra kokeboken: «Eventyrlig - jakten på de beste norske råvarene.»
Dette trenger du:
• 4 rødbeter eller andre beter eller en blanding.
• 1 rødløk
• ½ purre (det hvite)
• 2 fedd hvitløk
• 2 ss Rørossmør
• Ca 1 l vann eller kyllingkraft
• 1 dl hvitvin eller eplemost (ev eplemost med rødbeter)
• 1 dl fløte
• Salt, pepper
Til servering:
• 2 ss rørosrømme eller Snøfrisk med ramsløk
• 2 ss finhakket gressløk
• 2 ss ristede hakkede gresskarkjerner
Slik gjør du:
Rens og grovhakk rødbeter, rødløk, purre og hvitløk og la surre på middels varme i smør til løken er blank uten å bli brun.
Hell i hvitvin/eplemost og kok inn til det det halve.
Tilsett fløten og kok opp.
Bruk en stavmikser og kjør til en glatt fyldig suppe.
Smak til med salt og pepper.
Garner med Rørosrømme eller Snøfrisk med ramsløk, finhakket gressløk og ristede hakkede gresskarkjerner.
Tips: Rødbeter farger av på hender, bruk gjerne gummihansker når du renser dem.