INGEN VINNER: Verken Hans Olav Lahlum eller Thor Steinhovden tror at presidentkandidatene lyktes med å flytte store velgergrupper under nattens debatt. (Foto: NTB SCANPIX) 
INGEN VINNER: Verken Hans Olav Lahlum eller Thor Steinhovden tror at presidentkandidatene lyktes med å flytte store velgergrupper under nattens debatt. (Foto: NTB SCANPIX) 

Her er ekspertenes dom etter debatten

Verken Hans Olav Lahlum eller Jan Arild Snoen klarer å kåre en vinner etter nattens debatt. – Kanskje tidenes styggeste debatt, mener Thor Steinhovden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tror at de fleste seere vil kåre sin favorittkandidat til debattens vinner. Det var en negativ debatt med steile fronter. Jeg kan ikke se at noen av dem gikk av med en klar seier, sier Hans Olav Lahlum.

Se hva Lahlum svarte leserne under debatten!

Jan Arild Snoen er enig. På Twitter skriver han at debatten endte «omtrent uavgjort på grunn av lave forventninger til Trump». Han tror at få velgere endrer side.

Det kan tjene Trump, mener Lahlum.

– Det endrer ikke mye, men Trumps oppslutning på meningsmålingene var synkende før debatten, men nå tror jeg muligens han kan ha stoppet fallet.

– Samtidig hadde Hillary en ledelse på forhånd, og den tror jeg ikke endrer seg nevneverdig, sier Lahlum.

– Kanskje tidenes styggeste debatt

Nattens debatt hadde tidvis svært høy temperatur. USA-kommentator og rådgiver i Tankesmien Agenda, Thor Steinhovden. er klar i sin dom:

– Dette var kanskje den styggeste debatten noensinne. Trump kalte Clinton for djevelen, sa at hun hadde hat i hjertet og var en løgner. Han toppet det hele med å si at hun ville vært i fengsel om han var president, sier Steinhovden til TV 2.

– Dette minnet mer om Jerry Springer enn en presidentdebatt. Den var ment til å påvirke kjernevelgere, men jeg tviler på at noen av kandidatene kapret nye velgere i dag.

Måling: Klar Hillary-seier

CNNs første meningsmåling viser at 57 prosent av TV-seerne mener at Hillary Clinton vant debatten, mens 34 prosent kårer Trump til vinner.

Samtidig sier 63 prosent at de mener Trump gjorde en bedre debatt enn de hadde forventet. Kun 39 prosent av velgerne mener at Clinton gjorde en bedre innsats enn ventet.

Steinhovden er spent på om velgerne lar Trump slippe unna med å betegne skandalevideoen fra 2005 som en «garderobeprat mellom to menn».

– Trump stoppet kanskje blødningen i kveld, men jeg lurer på om Det republikanske partiet virkelig kan støtte en kandidat som setter opp en pressekonferanse med Bills anklagere før debatten, sier han.