– Jeg vet før jeg snører på meg skoene at jeg vil få en dårlig karakter

Markus Henriksen antyder at det er en heksejakt på ham.

Alle var skuffet etter 0-1 for Aserbajdsjan i Baku.

Men ikke alle var enig i at det var så dårlig som alle ville ha det til.

– Prestasjonen er ikke så dårlig som vi tror. Men når resultatet blir som det blir som det blir, så blir det dårlig. For det er resultatet som teller, sier Markus Henriksen til TV 2.

Henriksen fikk en treer på TV 2s spillerbørs. En karakter som ikke overrasker ham veldig.

– Nå er det viktig at vi ikke svartmaler helt. Jeg synes personlig at jeg ofte har spilt gode landskamper der jeg har fått slakt. Så jeg er ganske vant til at når jeg spiller landskamper så starter jeg på en ener. Både når vi har spilt godt og når vi har spilt dårlig, sier han.

Hull-spilleren føler de dårlige karakterene har forfulgt ham i hele landslagskarrieren.

– Jeg synes at jeg ofte blir tatt uansett hvordan det går. Det har jeg følt så lenge jeg har vært på landslaget. Det er noen ganger jeg har spilt gode landskamper der jeg har fått dårlig. Så jeg er vant til at det blir litt negativitet, forteller Henriksen.

Han leser ikke så ofte børsene selv, men får vite hva som blir skrevet om ham.

– Jeg sjekker ikke så mye. Men jeg får ofte meldinger fra familie og venner der de sier at jeg skal få opp hodet. At jeg er bedre. Det er mest de som får med seg at det er en liten heksejakt, sier han.

Om det er en heksejakt eller ikke, vil ikke Henriksen ta stilling til. Han vet bare at han uansett ikke får noen god kritikk.

– Jeg føler at hver eneste landskamp jeg spiller så får jeg dårlig. Jeg vet selv når jeg spiller godt eller dårlig. Men jeg vet før jeg snører på meg skoene at jeg vil få en dårlig karakter. Det må jeg innrømme at jeg er blitt vant til, sier han.

– Hvorfor tror du det er sånn?

– Det må dere spørre dere selv om. Kanskje jeg ikke er så trivelig som jeg tror, smiler han.

Mot Aserbajdsjan fikk han først og fremst kritikk for at han trakk seg i presset da vertene scoret. Og han tar selvkritikk for det.

– Jeg skal være tettere der. Det smakte vel godt at det var jeg som var litt passiv der, sier han syrlig.