FALT HER: En basehopper fikk problemer med skjermen da han hoppet utfor fjellet Goksøyra. Foto: Håvard Bævre Ellingsgård / TV 2
FALT HER: En basehopper fikk problemer med skjermen da han hoppet utfor fjellet Goksøyra. Foto: Håvard Bævre Ellingsgård / TV 2

Basehopperulykke i Romsdal – skjermen løste seg ikke ut

En basehopper som hoppet utfor fjellet Goksøyra søndag ettermiddag ligger nå på en fjellhylle 7-800 meter over bakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Møre og Romsdal melder at en basehopper fikk problemer da vedkommende hoppet utfor fjellet Goksøyra ved Eresfjorden.

– Skjermen løste seg ikke ut, og basehopperen gikk inn i fjellet. Vedkommende ligger nå i fjellsiden. Vi har innsett at vi må bruke klatrere for å få hentet ham ut, sier Jan Helge Kjøl, operasjonsleder ved Møre og Romsdal politidistrikt, til TV 2.

Et Sea King redningshelikopter fløy opp til stedet der han ligger, men vindforholdene gjorde det vanskelig å komme seg helt frem.

– Legen ombord i helikopteret har meldt tilbake til oss at han ikke ser noe tegn til liv, opplyser Kjøl.

Romsdal alpine redningsgruppe ble hentet på Åndalsnes, og de rekognoserte på stedet søndag ettermiddag.

– Vi får se hvor langt vi kommer i dag. Det blir fort mørkt, og det er veldig bratt på stedet. Vi vil ikke risikere flere liv, sier Kjøl til TV 2.

Det var personer som sto på bakkenivå som så at det gikk galt for basehopperen, og de fikk varslet nødetatene.

Øyenvitne: Så det gikk galt

Olav Rød (63) bor på gården som ligger rett foran fjellet. Han forteller at han så hele ulykken sammen med broren Erling.

– Jeg bor rett ved fjellet, og de parkerer ofte her før de går opp. Det var ikke noe hyggelig syn. Vi så med en gang at det gikk galt, sier han til TV 2.

Basehopperen tok sats og hoppet, men ingen skjerm ble utløst. Han falt ifølge Rød omtrent 300 meter før han traff fjellet første gang, deretter falt han minst hundre meter til før han landet på en fjellhylle.

Rød forteller at dette var basehopper nummer 13 denne uka, og at han aldri før har vært vitne til en ulykke.

– Det er mye aktivitet i fjellet, både med klatring og basehopping. Både nordmenn og utlendinger kommer hit hver sommer, sier han.

Fjellet Goksøyra ruver 1315 meter over havet.

ÅSTEDET: Fjellet Goksøyr ligger ved Eresfjord i Møre og Romsdal. Foto: GOOGLE MAPS.
ÅSTEDET: Fjellet Goksøyr ligger ved Eresfjord i Møre og Romsdal. Foto: GOOGLE MAPS. Foto: Roar Dalmo Moltubak