Brennhet VM-start: Ryttere krasjet, spydde og kollapset

Med rundt 40 varmegrader da kvinnene syklet lagtempo-VM i Doha, ble det dramatisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etixx-Quick Step ble verdensmester i herreklassen. Katusha, som hadde Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff på laget, kom på åttendeplass.

Men før herrene var det kvinnene som var i ilden. Det ble ingen norsk suksess der heller. Jentene på Hitec products tok en 6. plass, mens Boels Dolmans vant.

Men den brennende heten i Doha herjet med kvinnene, selv om mesterskapet er flyttet fra september til oktober på grunn av temperaturene.

TV-bildene viste noen som spydde fra sykkelen før de kom i mål, mens nederlandske Anouska Koster virket å miste styringen i heten og traff foten til et av gjerdene langs løypen.

Hun slo kråke, og selv om hun blødde og virket desillusjonert fullførte hun rittet før hun fikk legehjelp.

Fra målområdet fortalte TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen om flere ryttere som regelrett kollapset og spydde samtidig som ambulansen kjørte bort de som det stor verst til med. Øverst ser du den kaotiske rapporten fra målområdet.

Også de norske jentene slet i varmen. Se intervju med dem her.

TV 2s sykkekommentator Johan Kaggestad sier rett ut at det er en skandale at de la VM til Doha i Qatar.

– Det er en skandale og helsefarlig. De fikk sykkel-VM på samme måte som de fikk VM i håndball og fotball: Korrupsjon og smøring av de internasjonale forbundene. Da de i Valkenburg i 2012 fikk tildelt mesterskapet, kom det limousiner med representanter, som gikk i møte med UCI. Litt senere kom kommunikasjonssjefen ut og sa at det ikke ble noen presentasjon fra de andre kandidatene, men at Bergen var velkommen til å søke året etterpå.