LETER: Letemannskaper har saumfart den lillekystbyen Korsør, men de har ikke funnet noe som kan knyttes til Emilie Mengs forsvinning. (Foto: Privat) 
LETER: Letemannskaper har saumfart den lillekystbyen Korsør, men de har ikke funnet noe som kan knyttes til Emilie Mengs forsvinning. (Foto: Privat) 

Tre måneder siden Emilie (18) forsvant:

Politiet: – Derfor er saken helt unik

I dag er det tre måneder Emilie Meng (18) tok farvel med vennene sine på Korsør stasjon i Danmark. Siden har ingen sett henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi driver en omfattende etterforskning for å kartlegge hva som har skjedd med Emilie, men dessverre har vi ingen nye spor. Det eneste vi vet med sikkerhet, er at hun forsvant fra Korsør stasjon tidlig om morgenen søndag 10. juli, sier etterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til Berlingske Tidende.

Emilie Meng (18) hadde vært på byen med venner i Slagelse. Sammen tok de toget hjem til Korsør stasjon. Vennene hennes har forklart at de tok en drosje, mens Emilie ønsket å gå fordi hun ville høre på musikk.

Et et sted på veien ble hun borte.

– Helt unik sak

Politiet har flere ganger bedt eventuelle vitner til forsvinningen om å melde seg. Nylig gikk de ut og etterlyste en hvit varebil som ble sett i Korsør den helgen Emilie forsvant.

De vet ikke om bilen kan ha noe med forsvinningen å gjøre, men de vil gjerne snakke med sjåføren.

At politiet har så lite å gå etter, gjør saken unik, mener etterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen.

– Det er en unik sak fordi det er svært sjeldent at noen forsvinner uten å legge igjen spor. Som regel finnes indikasjoner på hva som har skjedd, men det finnes ikke i Emilie-saken, sier han.

Politiet har to teorier

I 2016 er det svært vanskelig å skjule sine bevegelser. Hver gang man betaler med bankkort, registreres transaksjonen av banken. Signaler fra mobiltelefoner plukkes opp av basestasjoner.

Dessuten finnes det en rekke overvåkingskameraer som fanger opp alt som skjer på offentlige steder.

Politiet jobber ut fra to teorier: At det har skjedd en ulykke eller at Emilie har blitt utsatt for noe kriminelt. De mener det er usannsynlig at hun har forsvunnet av fri vilje.

Familien forsøker alt

Daglig har både frivillige, profesjonelle letemannskaper og politiet søkt etter Emilie og gjenstander som kan knyttes til forsvinningen.

Så godt som hver meter av Korsør er gjennomsøkt, og i midten av september deltok 60 dykkere i en leteaksjon i det 10 kvadratkilometer store vanner Korsør Nor.

Gjennom Facebook-gruppen «Eftersøkningen af Emilie Meng», som administreres av 18-åringens fetter, legges det regelmessig ut oppdateringer fra letingen.

Familien har utlovet en dusør på 200.000 kroner. Nylig opprettet de et telefonnummer som personer kan ringe til og legge igjen en beskjed. På den måten kan tipsere dele informasjon uten politiets innblanding.

Politiet har siden kritisert den anonyme tipstelefonen.