Baku, Aserbajdsjan 20161008.
Fotballpresident Terje Svendsen etter EM-kvalifiseringskampen i fotball menn mellom Aserbajdsjan-Norge.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Baku, Aserbajdsjan 20161008. Fotballpresident Terje Svendsen etter EM-kvalifiseringskampen i fotball menn mellom Aserbajdsjan-Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Kan ikke garantere at Høgmo leder Norge mot Tsjekkia

Fotballpresidenten er fryktelig skuffet etter tapet for Aserbajdsjan.

– Det gjør jeg, var Per-Mathias Høgmos kontante svar da han ble spurt om han leder Norge mot Tsjekkia i november på pressekonferansen etter 0-1 for Aserbajdsjan.

Men det er det ikke Høgmo som bestemmer.

– Jeg forstår veldig godt at Per-Mathias Høgmo sier det. Han har jo kontrakt ut denne VM-kvalifiseringen. Jeg forventer ikke annet enn at han forholder seg til den, sier fotballpresident Terje Svensen.

Og nå vil han ikke frede landslagssjefen.

– Vi har ikke gjort noen evaluering ennå. Vi tar med oss San Marino-kampen, så ser vi hva vi gjør etter det, sier han til TV 2.

Svendsen forteller at han er fryktelig skuffet over kampen mot Aserbajdsjan og hvordan Norge har innledet VM-kvalifiseringen.

Nå er rullegardinen trukket ned og Høgmo skal evalueres etter San Marino-kampen til uken.

– Det er helt uaktuelt å gjøre noe i forkant av San Marino-kampen. Nå må vi riste av oss skuffelsen og gjøre en god prestasjon mot San Marino, sier Svendsen.

Da kan TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen få rett i sine spådommer.

– Jeg tror ikke det skjer noe før San Marino-kampen, men jeg tror det kan skje før Tsjekkia-kampen. I alle fall hvis NFF føler de har et skikkelig alternativ klart. De kan nok tillate seg å vente dersom de har et alternativ som kommer opp litt frem i tid.