Emilie Moberg (t.h) er blant de norske jentene som skal sykle lagtempo i VM.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Emilie Moberg (t.h) er blant de norske jentene som skal sykle lagtempo i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Trøbbel i tollen for norske VM-jenter

Hitec-jentene risikerte å måtte sykle lagtempoen i VM uten radiokommunikasjon.

– Ikke optimalt, sier Hitec-sjefen Karl Lima.

Søndag stiller det norske laget på startstreken i den TV 2-sendte lagtempoen fra Qatar. Men alt har ikke gått på skinner i oppkjøringen. Da lagets mekaniker landet på flyplassen i Doha, ble han fratatt radioene i tollen.

De skal sørge for at sportsdirektøren i bilen bak skal kunne kommunisere med rytterne underveis. På en tempo er det et svært viktig verktøy.

– Vi hadde søkt på forhånd. Likevel tok de dem fra oss, forteller en oppgitt Lima etter at laget har gjennomført den offisielle treningen i den 40 km lange VM-løypen søndag.

Nå jobbes det på spreng for å få tilbake radioene før starten går kl 13 på TV 2.

– Hvis dette ikke løser seg så betyr det at jentene må gjøre all kommunikasjonen selv. Jeg kan ikke hjelpe dem. Vanligvis bidrar jeg med å advare dem mot svinger, fartsdumper og hindringer i løypa, forteller Lima.

Cecilie Gotaas Johnsen, Thea Thorsen og Emilie Moberg er de norske innslagene på Hitec. De tok det hele tilsynelatende med godt humør. Da vi møtte dem på The Pearl, den kunstige øye der målgangen er, var de tent på å gi gass gjennom ørkenlandet.

– Dette er høydepunktet i året, sier Gotaas Johnsen.

– Vi håper på en femteplass. Det skal holde hardt. Det er mange gode lag her, som satser mye på lagtempo, men det handler om å jobbe godt sammen som et lag, forteller Thorsen.

World Tour-laget har syklet tre lagtempoer tidligere i år. Beste resultat er 6. plass. Nå har de ladet opp på Kypros for å stå best mulig rustet til å møte det tøffeste hinderet: Varmen.

– Det har gjort veldig godt. Nå er vi vant til varmen, forteller Moberg. - Løypa passer bra for oss. Alle seks jentene er teknisk gode, og flere av oss har syklet denne løypa før da vi var her i Tour of Qatar i vinter, legger hun til.

PS: Søndag morgen skriver Karl Lima følgende i en SMS til TV 2 Sporten:

– Da har jeg fått radioene etter to turer til flyplassen og en runde i department of communications i Doha!