Lewandowski med hat trick mot Hareides Danmark

Den polske stjernespissen scoret hat trick mot Åge Hareides Danmark.

Polen - Danmark 3-2

Åge Hareides menn jaktet sin andre strake seier i gruppe E, men Robert Lewandowski satte en solid stopper for den planen.

Den polske superspissen scoret hat trick og sørget for en polsk festaften i Warszawa, men en sterk dansk sluttspurt førte til en svært spennende avslutning på kampen.

Lewandowski X 3
20 minutter ut i første omgang fant den polske stjernespissen veien til nettmaskene. Hurtigtoget Kamil Grosicki avanserte nedover venstresiden, før han slo et lavt, hardt innlegg inn foran Kasper Scheimchel. Der ventet Lewandowski, som banket ballen i mål fra kort hold.

Ti minutter før pause fikk polakkene straffespark, etter at Arkadiusz Milik ble forstyrret i avslutningsøyeblikket. Jannik Vestergaard kastet seg inn bakfra for å hindre Milik, men uten at det så ut til å være kontakt mellom de to. Dommeren valgte likevel å peke på ellevemeteren, og Lewandowski økte til 2-0.

Og rett etter pause viste stjernespissen seg frem igjen. Andreas Christensens klarering ved midtstreken gikk feil vei, og Lewandowski fikk fatt i ballen og stormet mot danskenes mål. De danske forsvarerne klarte aldri å ta spissen igjen, og avslutningen gikk inn via stolpen.

Stor Glik-glipp ga Danmark poenghåp
Men da det så som mørkest ut for danskene fikk de likevel et glimt av håp. Like etter Lewandowskis hat trick scoret Kamil Glik et særdeles klønete selvmål. Den polske midtstopperen skulle bare heade et enkelt tilbakespill mot keeper, men headingen gikk i bue over Lukasz Fabianski og i mål.

Yussuf Poulsen fikk kranglet inn 2-3-reduseringen med tyve minutter igjen av kampen, etter strålende forarbeid av den tidligere Rosenborg-spilleren Peter Ankersen. Danskene jaktet det viktige utlingingsmålet i sluttminuttene, men Polen og Fabianski holdt unna.

Dermed endte det 3-2 i Warszawa. Polen står med fire poeng etter to kamper, mens danskene har tre.