Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pål André Helland og Ole Selnæs er begge helt klar på at Norge ikke er gode nok offensivt.

– Vi har nok sjanser til å vinne kampen. Men det hjelper lite. Men jeg synes vi er for dårlig når vi har ballen i laget. Vi blir for forutsigbar. Vi skaper altfor lite i etablert spill, sier Helland til TV 2.

Må trene frem spisser som scorer
Men der Helland mener Norge blir for forutsigbar i oppbyggingsfasen, så mener Selnæs at Norge mangler spillere som er i stand til å sette ballen i mål.

– Vi er ikke dødelig nok. Verken i innløp i boks eller i avslutningsfasen, mener Saint-Etienne-spilleren.

Han vil nå få mer fokus på å trene frem spillere med bedre avslutningsegenskaper.

– Det er noe vi må trene på fra tidlig alder. Vi må få flere typiske målscorere, som er smart i boksen og som lukter og scorer mål. I dag har vi ikke det. Det har vært en gjennomgangsmelodi at vi mislykkes med å sette ballen i mål, sier Selnæs.

– Vi scorer ikke
For han mener Norge skapte nok sjanser til å ta med seg tre poeng hjem fra Baku.

– Vi kunne skapt mer. Men vi skaper mer enn nok til å score både ett og to, og kanskje tre mål. Det er det som er feilen. Vi scorer ikke, mener han.

Det er bare spilt to kamper av VM-kvalfiseringen, men Helland innser at sjansene for å ta seg til VM i Russland ble markant mindre etter tapet for Aserbajdsjan.

– De blir tynnere og tynnere. Men vi får gi det et realt forsøk. Vi har satt oss selv i en vanskelig posisjon. Vi får gå på banen for å vinne resten av kampene. Vi kan tåle et tap borte mot Tyskland, men vi må vinne de resten. Det er ikke langt unna at det er fasiten, sier Rosenborg-spilleren.