IKKE FORNØYD: Ole Selnæs (t.h.) var ikke spesielt fornøyd etter kampen mot Aserbajdsjan. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Ole Selnæs (t.h.) var ikke spesielt fornøyd etter kampen mot Aserbajdsjan. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Selnæs etterlyser spillere som kan score mål

Mener Norge skapte nok sjanser til å vinne over Aserbajdsjan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pål André Helland og Ole Selnæs er begge helt klar på at Norge ikke er gode nok offensivt.

– Vi har nok sjanser til å vinne kampen. Men det hjelper lite. Men jeg synes vi er for dårlig når vi har ballen i laget. Vi blir for forutsigbar. Vi skaper altfor lite i etablert spill, sier Helland til TV 2.

Må trene frem spisser som scorer
Men der Helland mener Norge blir for forutsigbar i oppbyggingsfasen, så mener Selnæs at Norge mangler spillere som er i stand til å sette ballen i mål.

– Vi er ikke dødelig nok. Verken i innløp i boks eller i avslutningsfasen, mener Saint-Etienne-spilleren.

Han vil nå få mer fokus på å trene frem spillere med bedre avslutningsegenskaper.

– Det er noe vi må trene på fra tidlig alder. Vi må få flere typiske målscorere, som er smart i boksen og som lukter og scorer mål. I dag har vi ikke det. Det har vært en gjennomgangsmelodi at vi mislykkes med å sette ballen i mål, sier Selnæs.

– Vi scorer ikke
For han mener Norge skapte nok sjanser til å ta med seg tre poeng hjem fra Baku.

– Vi kunne skapt mer. Men vi skaper mer enn nok til å score både ett og to, og kanskje tre mål. Det er det som er feilen. Vi scorer ikke, mener han.

Det er bare spilt to kamper av VM-kvalfiseringen, men Helland innser at sjansene for å ta seg til VM i Russland ble markant mindre etter tapet for Aserbajdsjan.

– De blir tynnere og tynnere. Men vi får gi det et realt forsøk. Vi har satt oss selv i en vanskelig posisjon. Vi får gå på banen for å vinne resten av kampene. Vi kan tåle et tap borte mot Tyskland, men vi må vinne de resten. Det er ikke langt unna at det er fasiten, sier Rosenborg-spilleren.