Per Ciljan Skjelbred får karakteren to av vår ekspert for innsatsen mot Aserbajdsjan. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Per Ciljan Skjelbred får karakteren to av vår ekspert for innsatsen mot Aserbajdsjan. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Spillerbørs: – Merkelig at han får være på banen så lenge

Slik har vi vurdert innsatsen til de norske spillerne etter 0-1-tapet for Asebajdsjan i Baku.

Rune Almenning Jarstein - 5:

Sikker i feltet. Kunne ikke gjøre noe med målet. Lite å gjøre utenom det.

Jonas Svensson - 4:

Han har slitt med skade opp mot denne kampen og hadde ikke en av sine beste kamper. Sleit til tider og laget unødvendig frispark før 0-1. Bedre i 2.omgang, og hadde et par farlige innlegg.

Even Hovland - 4:

Ble ikke testet mye, for det var ikke mye Aserbajdsjan hadde å by på offensivt.

Stefan Strandberg - 3:

Pleier å være meget god i oppspillsfasen, men i dag var han mer upresis enn han pleier å være. Stor sjanse etter 15 minutt på hjørnespark.

Haitam Aleesami - 5:

Måtte ta et tidlig gult kort for å stoppe en kontring. Kjempesjanse etter 42 minutt på heading som gikk rett på keeper. Spilte mer kant enn back. Godt skuddforsøk med høyrefoten like før pause.

Markus Henriksen - 3:

Elendig press på 0-1-målet. Kom til to gode innlegg etter gode løp i boksen. Eventyrlig sjanse på overtid, men headingen gikk like utenfor.

Ole Selnæs - 4:

Hadde enormt med rom og fikk brukt kvalitetene sine til tider. Burde gjort mer på 0-1-målet. Jeg hadde forventet at han tok enda mer tak i en kamp som dette.

Per Ciljan Skjelbred - 2:

Veldig lite synlig og kunne gjort mer på 0-1. Merkelig at han får være på banen så lenge. Kampbildet ble akkurat slik vi forventet, og da trenger vi spillere som kan skape ubalanse hos motstanderen. Zahid, Moi, Ødegård og Midtsjø er alle spillere som har disse kvalitetene. Ingen av dem ble tatt ut i troppen. Uforståelig. Og hvorfor er Martin Samuelsen med til Baku? Hvis han ikke skal bli brukt i en kamp som dette?

Pål André Helland - 5:

Slo flere gode hjørnespark og innlegg med sin venstrefot. Skrudde også nesten inn et hjørnespark som endte i treverket. Tatt av banen midt i 2.omgang med noe som så ut som en liten skade. Synd, for vi kunne trengt hans dødballer siste kvarteret.

Joshua King - 2:

Anonym i 1.omgang. Ok skuddforsøk etter 51 minutt, men retningen var ikke god nok. Svak kamp, og byttet ut etter 61 minutt. Ble aldri en kamp som passet hans ferdigheter. Sørloth kom inn, men han utrettet svært lite.

Adama Diomande - 3:

Fryktelig klarering like før 0-1. Sterk i lufta. Stor sjanse etter 53 minutt på volley, men rett på keeper. Burde vært brukt enda mer i boksen med sin luftstyrke.

Innbyttere:

Alexander Sørloth

Jo Inge Berget

Stefan Johansen