FRYKTET PARASITT: Noen av hjerteormene som ble funnet i hunden som var hentet fra et hjem for gatehunder i Spania. Foto: Veterinærinstituttet. 
FRYKTET PARASITT: Noen av hjerteormene som ble funnet i hunden som var hentet fra et hjem for gatehunder i Spania. Foto: Veterinærinstituttet. 

TOK MED GATEHUND FRA SPANIA:

Farlig hjerteorm funnet hos hund i Kristiansand

En klassisk hjerteorm er funnet hos en hund i Kristiansand. – Dette er en av parasittene vi frykter mest, sier Mattilsynet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hunden kom til Norge fra et senter for gatehunder i Spania. En privatperson i Kristiansand kjøpte hunden av en kommersiell importør forrige uke. Den hadde gyldig pass, rabiesvaksine og behandling mot revens dvergbendelorm.

Selv om alle papirer tilsynelatende var i orden, oppsøkte hundeeieren likevel veterinær dagen etter å ha mottatt hunden.

Veterinæren fikk mistanke om at det dreide seg om ulovlig kommersiell import, og tok kontakt med Mattilsynet for en vurdering. Det ble raskt brakt på det rene at regelverket for import ikke var fulgt.

Hunden ble avlivet, og obduksjonen viste at den hadde klassisk hjerteorm.

– Dette er en av parasittene vi frykter mest. Funnet viser at å kjøpe en gatehund kan bety å utsette andre dyr for stor helsefare, sier regiondirektør Hallgeir Herikstad i Mattilsynet. De mener likevel at det ikke er fare for smitte til andre hunder i Kristiansand. (©NTB)