SCORET FEM: Emilie Hegh Arntzen var god mot Russland. Foto: Frank Cilius / NTB scanpix.
SCORET FEM: Emilie Hegh Arntzen var god mot Russland. Foto: Frank Cilius / NTB scanpix. Foto: Cilius, Frank

Norge banket Russland og revansjerte OL-tapet

Thorir Hergeirsson og håndballjentene banket Russland i Golden League og er klar for finale.

Norge - Russland 28-23:

Lørdag møttes Norge og Russland for første gang siden russerne ble for sterke i semifinalen i Rio-OL.

Norges gulldrøm ble knust i den andre ekstraomgangen, og Russland gikk videre og tok OL-gullet.

Våre håndballjenter så tydelig revansjelystne ut fra start lørdag. Etter to og et halvt minutt ledet de norske jentene 3-0 i Golden League-oppgjøret i Esbjerg.

Men det unge norske laget, uten mange av profilene fra Rio, skulle få problemer med duellsterke russere. Trener Trefilov og laget hevet seg, og Norge slet med å finne ut av motstanderens forsvarspill.

Vilde Mortensen Ingstad ga Norge en 13-11-ledelse like før pause.

Ut med skade
Lagene fulgte hverandre tett også etter sidebytte. Emilie Hegh Arntzen scoret sitt femte mål og ga Norge et forsprang på to mål etter ti minutters spill.

Men Russland var aldri mer enn ett eller to mål bak. De hadde flere muligheter til å utligne, men Silje Solberg gjorde noen viktige redninger for det norske laget i den andre omgangen.

Emilie Hegh Arntzen gjorde en solid kamp, men måtte hjelpes av banen og inn i garderoben etter en smell i det 47. minutt.

Marta Tomac scoret to ganger fra straffelinjen etter hvilen, og ti minutter før slutt ledet Norge 23-20.

– Fornøyd med de unge
Da Veronica Kristiansen senere ga Norge en firemålsledelse fra straffelinjen, kunne det se ut som at Norge skulle ro i land seieren.

De norske jentene fikk en knallhard kamp av overmakta fra OL, men var sterkest de siste ti minuttene. Dermed kunne håndballjentene juble for revansje etter det bitre tapet i Rio de Janeiro.

– Det er alltid gøy å vinne kamper. Vi er glad når ting fungerer. Vi er fornøyd når mange nye spillere, uten erfaring fra dette nivået, kommer inn og bidrar som i dag, sier assistenttrener Mia Hermansson Högdahl til TV Norges reporter ved kampslutt.

– Det handler om samhandling. Nå har vi jobbet med å få inn de nye, og da sitter det bedre. Vi er ikke helt vant med å spille med hverandre, men det kommer bare til å bli bedre, sier assistenttreneren.

Thorir Hergeirsson & co. slo Frankrike 19-17 for to dager siden i Golden League-turneringen.

Norge møter Danmark i finale søndag.