Slik starter Norge mot Aserbajdsjan

Stefan Johansen blir som ventet vraket.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har tatt ut laget til den meget viktige VM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan i Baku.

Følg kampen i livesenteret vårt!

Slik stiller Norge:

Rune Almenning Jarstein - Jonas Svensson, Even Hovland, Stefan Strandberg, Haitam Aleesami - Markus Henriksen, Ole Kristian Selnæs, Per Ciljan Skjelbred - Pål André Helland, Joshua King, Adama Diomande.

I teorien kan Norge fortsatt ta 21 poeng på de sju kampene som gjenstår. Men for å ha et reelt håp om å bli en av de beste toerne, og dermed ta seg videre til play-off, bør landslaget aller helst ta tre poeng mot Aserbajdsjan. I tillegg til tre nye poeng i tirsdagens hjemmekamp mot San Marino.

Foran oppgjøret på Baku Olympic Stadium er det også knyttet stor usikkerhet til baneforholdene. Treninger tidligere i uken skal ha blitt avlyst på grunn av løst gressteppe. Etter Norges økt på kampstadionet fredag kveld, valgte FIFA å flytte vertenes siste trening til en treningsbane – slik at underlaget ikke ble ytterligere ødelagt.

Det internasjonale fotballforbundet skal ha vært svært overrasket over banens elendige forfatning. Lørdag formiddag ble det bekreftet at kampen kom til å gå som planlagt. Den norske landslagsledelsen var urolig, men forberedte seg på vanlig måte.

Det var ventet at en presset Per-Mathias Høgmo kom til å vrake Stefan Johansen fra start. Johansen, som denne sommeren ble solgt fra Celtic til Fulham, har slitt med spilletid etter overgangen.