Det norske laget under trening på Baku Olympic Stadium. Nå kan den løse gressmatten lage skandale. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det norske laget under trening på Baku Olympic Stadium. Nå kan den løse gressmatten lage skandale. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Spilles som planlagt tross løst gressteppe

Et svært løst gressteppe førte til at Norges kamp i VM-kvaliken borte mot Aserbajdsjan i verste fall kunne bli utsatt. Lørdag formiddag meldes det at kampen går som planlagt.

Treninger tidligere i uken skal ha blitt avlyst. Etter Norges økt på kampstadionet fredag kveld, valgte FIFA å flytte vertenes siste trening til en treningsbane – slik at underlaget ikke ble ytterligere ødelagt.

Det internasjonale fotballforbundet skal ha vært svært overrasket over banens elendige forfatning.

Lørdag formiddag opplyser medieansvarlig for landslaget, Svein Graff, at kampen går som planlagt.

Kampmøte er gjennomført. Det har ikke vært vanning av banen, og banemannskapet valser nå for å få den best mulig.

Den norske landslagsledelsen var svært redd for skader på det løse underlaget, men de opplyser til TV 2 at de forbereder seg til kampen på vanlig måte.

Baneforholdene står i sterk kontrast til det «stuegulvet» som Norge var lovet på nybygde Olimpiya stadion. Store gresstuster løsnet på praktarenaen like utenfor sentrum av hovedstaden.

Det var full forvirring om kampen kunne spilles som planlagt. FIFA innkalte dommerne til inspeksjon fredag kveld.

– Banen er ekstremt løs, og det blir veldig fort store sår i den. Spillerne satt ikke ordentlig i underlaget, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NFFs eget nettsted.

(©NTB / TV 2).