FIKK TIPS: Politiet fikk tips fra melder om at en person kunne være bortført i dette området på Ljan i Oslo forrige torsdag. Foto: Tor Aage Hansen.
FIKK TIPS: Politiet fikk tips fra melder om at en person kunne være bortført i dette området på Ljan i Oslo forrige torsdag. Foto: Tor Aage Hansen.

Politiet har pågrepet mann i  bortføringssak i Oslo

Politiet har pågrepet en mann i forbindelse med bortføringssaken i Oslo, melder Nettavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen i 20-årene skal ha meldt seg som vitne i saken, men politiet mente at han hadde så mange likhetstrekk med en av de to som fortsatt er etterlyst, at han ble pågrepet fredag da han meldte seg på politihuset på Grønland i Oslo, skriver avisen.

En mann i 30-årene er fortsatt etterlyst internasjonalt etter bortføringen på Ljan i Oslo 29. september.

– En mann ble pågrepet, men vi er ikke helt sikre på at det er en av dem vi har etterlyst. Nå i kveld driver vi og sjekker alibi. Dersom han ikke kan gjøre rede for sitt alibi, blir han fremstilt for varetektsfengsling lørdag, sier politiadvokat ved Oslo politidistrikt, Frank Jensen.

Mannen skal være kjent av politiet fra før og har sagt at han ikke har kjennskap til saken.

En mann i 30-årene ble tidligere fredag etterlyst internasjonalt. Politiet kjenner identiteten til den etterlyste etter at han ble kjent igjen etter at politiet offentliggjorde video og bilder av de mistenkte personene tidligere i uken. Ifølge NRK er den mistenkte en 31 år gammel norsk mann.

Til sammen er fem menn mistenkt for å stå bak bortføringen. Tre menn ble tirsdag varetektsfengslet i to uker siktet for grov frihetsberøvelse, mens en fremdeles er på frifot og etterlyst etter pågripelsen av en fjerde mistenkt fredag. (©NTB)