Vegard Forren kritiserer uttaket til landslagssjef Per Mathias Høgmo på Viking Stadion.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Vegard Forren kritiserer uttaket til landslagssjef Per Mathias Høgmo på Viking Stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Vegard Forren med sterk kritikk av Høgmos uttak

Midtstopperen er sjokkert over at Martin Linnes og Martin Ødegaard ble vraket til kampene mot Aserbajdsjan og San Marino.

28 år gamle Forren er skadet og hjemmesittende i denne landslagsperioden, men hadde ellers vært et sikkert kort i Per-Mathias Høgmos landslagstropp.

Molde-midtstopperen har likevel sterke meninger om disposisjonene til landslagssjefen, som han lufter i lokalavisen Romsdals budstikke.

– Jeg var helt sikker på at Martin (Linnes) ville bli tatt ut, jeg trodde faktisk at han kom til å få spille minst en av disse kampene. Jeg er overrasket. Jeg er faktisk litt sjokkert, sier Forren til Rbnett (bak abonnement).

Forren peker på at hans tidligere lagkamerat og nå Galatasaray-proff Linnes har vært fast inventar i en landslagstropp i lang tid. Han mener det derfor er rart at Strømsgodsets Jonathan Parr foretrekkes når Omar Elabdellaoui og Håvard Nordtveit er skadet, mens Jonas Svensson har slitt med et kutt i leggen.

Martin Linnes.
Martin Linnes. Foto: Francisco Leong

Linnes har fått lite spilletid i Tyrkia, men Forren sier på at andre spillere i samme situasjon er med i troppen.

Vegard Forren mener også at det er rart at Martin Ødegaard er utelatt, mens Martin Samuelsen er med til tross for lite spilletid i Blackburn. Høgmo har begrunnet Ødegaard-vrakingen med at unggutten vil få god kampmatching på U21-laget, som også trenger hjelp til å nå et EM-sluttspill.

Han frykter ikke represalier fra Høgmo for å kritisere ham åpent. Nå satser Forren på å være klar til kvalikkampen mot Tsjekkia i november.

Høgmo holdt pressekonferanse i Baku i ettermiddag. Der ble han spurt om kritikken fra Forren.

– Jeg registrerer at Forren har uttalt seg. Jeg har ingen kommentar utover det, sa Høgmo.