– Mye likt i MMA og ishockey

De møtte hverandre da de prøvde seg som hårmodeller. Nå er to av Norges tøffeste idrettsutøvere gode venner og møtes gjerne til en tøff treningsøkt sammen.

MMA-utøveren Emil Weber "Vallhalla" Meek og ishockeyspilleren Martin Laumann Ylven møttes på et arrangement hvor de begge var hårmodeller og – ifølge dem selv – ikke i sitt rette element.

– Det var langt utenfor den sonen vi pleier å være, forteller Martin Laumann Ylven til TV 2, mens Meek legger til at vi kan se seansen på den nye sesongen av Iskrigerne, som kommer til høsten.

– Kan lære mye av hverandre

De to utøverne fant tonen og har siden trent sammen og vært venner.

– Vi trener ganske likt fysisk og jeg synes det er veldig interessant å se og lære av andre som gjør det bra på sitt felt. På det fysiske er ishockey og MMA ganske likt. Du må være eksplosiv, sterk og utholdende. De får kanskje litt mer pauser enn det vi gjør, forteller "Vallhalla" Meek til TV 2.

Laumann Ylven er enig.

– Selv om det er ulike idretter så er det to personer som satser hardt i det de driver med.

To av Norges tøffeste utøvere

Martin Laumann Ylven ble før Get-liga sesongen kåret til årets Iron man, altså den best trente spilleren i ligaen. Emil Weber Meek på sin side driver med en av de tøffeste formene for kampsport og venter på sin debut kamp i UFC (Ultimate Fighting Championchip).

– Det kommer jo av at jeg er glad i å trene. Jeg har fått endret litt på treninga opp gjennom, jeg trente kanskje litt for mye benkpress før, men trener mer allsidig nå. Det var en veldig god pekepinn for meg før sesongen å få den bekreftelsen der, sier Ylven.

– Jeg har lyst til å være råest og best i det jeg gjør, det er det som er driven, forteller Meek.

– Hvem av dere to er tøffest?

– Det er helt klart Emil, jeg er polstra som en Michelin-gubbe ute på isen og kan gjemme meg bak masse skydd, mens det han driver med er kropp mot kropp.

– Sterkest da?

– Han slår meg nok i ganske mye, sier Meek og peker bort på ishockeyspilleren, men han har litt tynne ben da, fortsetter han og ler.

Blitt en ishockeyfan: – neste gang må jeg stå sammen med Klanen

Meek var tilstede i Jordal Amfi da Vålerenga slo Stavanger Oilers og var imponert over det han så.

– Det var dritkult og det var en perfekt match og se på! Jeg tror det var min tredje hockeykamp. Jeg er egentlig veldig dårlig til å se på sport og jeg ser stort sett bare på MMA. Men det er kult å se på de man kjenner.

Og det er kanskje lite overraskende at Meek synes hockeykampen er ekstra spennende når noen barker sammen utpå isen.

– Ishockey skal være røft, men på en fair måte selvfølgelig. Men vi spillerne liker når det ligger på grensa og vipper, da blir det god temperatur både på banen og på tribunen, sier Ylven.

Og tribunekulturen håper Meek å få føle mer på neste gang han tar turen til Jordal Amfi.

– Jeg satt på VIP'en nå, det var fine plasser og jeg fikk servert donuts, men neste gang vil jeg sitte sammen med Klanen. Det er der det er stemning, sier Meek.

Vet ikke når neste kamp blir

Mens Ylven og Vålerenga spiller kamper ofte, venter Norges MMA-stjerne på sin UFC-debut.

– Jeg håper jeg får den før utgangen av 2016. Men det har ikke alltid vært enkelt å få matcher. Jeg gjør meg bare klar nå, så det blir så jeg er så godt forberedt som mulig når jeg får datoen.